Modna kuća Louis Vuitton upravo je predstavila kolekciju ženskih torbi "LV Pillow"u duhu takozvanih Pillow čizmi kakve je dizajner kuće, Nicolas Ghesquiere, predstavio u oktobru prošle godine.

Svim predstavljenim modelima torbi, poput ranca, pravougaonog oblika, zajednički je izgled jastuka kako im sam naziv govori, a u sklopu nje predstavljena je udobna verzija već dobro poznate torbe Speedy.

louisvuitton.com Louis Vuitton pillow torba

Ghesquiere se ovim potezom pridružio brojnim dizajnerskim brendovima na čelu s italijanskom Bottega Venetom. Upravo ona je, kao i za brojne druge aktualne trendove, glavni krivac popularnosti torbi nalik jastuku, prvenstveno zahvaljujući popularnosti koju i dalje uživa prošiveni Cassette model predstavljen pre nekoliko sezona.

Američkibrend Coah ove je sezone predstavio pufasti model svoje kultne torbe Tabby, dok je Olivier Rousteing u Balmainu takođe ponudio model torbe koja izgledom neodoljivo podseća na jastuk.

Instagram Pillow torbe

Sve to dovoljno govori u prilog činjenici da se i ove sezone udobnost nalazi na samom vrhu prioriteta i kada je reč o aksesoarima.

Široke farmerke i štepane jakne, uz torbe nalik jastuku, samo su neki od komada koji će u mesecima pred nama imati značajnu ulogu na modnoj sceni.