Italijanska modna kuća iznenadila je korisnike društvenih mreža nakon što su na Facebook-u podeljene slike njihovih skupih crnih providnih najlonki.

Luksuzni brend Gucci ne samo da je prodavao pocepane najlonke za vrtoglavih 190 dolara, što je oko 19.700 dinara, već su i rasprodate. Crne najlonke imaju da velika rascepa od listova do međunožja, a opet se prodaju za veću cenu nego parfem ovog brenda ili narukvica s logotipom Gucci.

Stranica za dizajnersku odeću i modne dodatke Ssense oglasila je najlonke pre nego što su rasprodate iz zaliha. Opis proizvoda bio je zanimljiv pa ih je tako luksuzni italijanski web shop na svojoj web stranici opisao sledećim rečima:

"Ratezljive najlonke crne boje. Visoki struk. Totalno uznemirujuće. Tkani logotip na elastičnom pojasu."

Međutim, kupci su, naravno, tvrdili da se ne razlikuju od bilo kojeg drugog iscepanog para najlonki s rupama. Popularni Instagram nalog Diet Prada objavio je post o čarapama, koje su rasprodate na internetu, što je izazvalo hiljade komentara.

"Onaj ko je platio 190 dolara za ove Gucci unapred iscepane čarape... da li je ok?", "Da li su kreatori inspiraciju tražili smeću?", "Ovo realno možeš sama da napraviš", samo su neki od komentara koji su se našli ispod posta.

I zaista, mnoge žene istu stvar mogu učiniti sa svojim najlonkama koje koštaju oko 200-300 dinara, a često takve najlonke završe u smeću. Kad se samo setiš koliko si ovakvih "Gucci" najlonki pobacala... mora da se smeješ sama sebi, ili možda ipak Gucci-ju?