Neki navodni zakoni mode postoje u našim glavama, reklo bi se oduvek...Međutim, kada malo bolje razmislimo, oni baš i nemaju neku osnovu.

Dobro znamo parolu "Pravila su tu da se ruše", a treba je poštovati naročito u modi. Ali šta ćemo sa onim "pravilima" koja ne postoje zapravo, već su mit mit, nepostojeća pravila koja su se odomaćila u svakodnevnom stilizovanju?

modne kombinacije
- / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Da li ste se i vi vodile ovim "pravilima"? Razmislite još jednom.

Crveno + pink? Zašto da ne. Probajte.

Mit #1: Uskladiti torbu sa obućom

Uniformisanost nikada nije bila u modi pa tako ni striktno pravilo da ukoliko imate torbu u ljubičastoj boji pod obavezno morate da obujete neke cipele u istoji ili sličnoj nijansi. To ne znači da ćemo vas iskritikovati ili zaustaviti kada predložite da uparite crvene cipele sa crvenom torbom.

suknje za jesen
Shutterstock 

Go ahead, ali imajte na umu da crvenu torbu možete bez problema da iznesete i sa salonkama u fuksija boji. Ukoliko se odlučite za crveno-crvenu kombinaciju, zanimljiva igra aksesoara može da osveži look.

Mit #2: Bez kombinovanja printova

zebra i tigar print
Instagram 

Zebra i tigrasti print zajedno? Zašto da ne. Ne postoji pravilo koje vam zabranjuje da se igrate, kako sa bojama, tako i sa printom. Učite od profesionalaca, poput Leandre Medine i Olivije Palemo. Ove devojke savršeno miksuje printove držeći se proverenih kolorističkih paleta, ali i eksperimentišući povremeno sa eksplozivnim bojama.

Mit#3: Teget i crna ne idu zajedno?

Veću glupost nismo čuli. Stvarno nam nije jasno zašto bi bilo ko pomislio da ove dve boje ne idu jedna sa drugom? Pa nema elegantnije i chic kombinacije od ove. Posebno za vreme jesen/zima sezone. Birajte tonove koji se razlikuju da ne biste izgledali ili all in black ili all in navy. U paru sa kožnim čizmama i igrom tekstura, bićete chic od glave do pete.

teget haljina sa crnim pojasom
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia