DA LI SU OVO NAJBIZARNIJE ČIZME SA ŠTIKLOM I 4 PRSTA? Ljudi se groze, a kažu da ih nose samo "oni sa petljom"

Sigurni smo da ove, po mnogim mišljenjima naružnije čizme nikada ne biste nosile.

Shutterstock 

Kada modni stručnjaci požele da budu drugačiji, a zapravo stvore najomražniji model, reakcije su neizostavni deo. Samim tim, tanka je linija između genijalnosti i bizarnosti, a modno stvaralaštvo dizajnerke Beate Karlsson upravo to dokazuje.

Tako je u debitantskoj kolekciji predstavila ultraširoke farmerke, jakne krojene po meri na kojima je pisalo "napravili smo samo 21 od ovih", a svi modeli izrađeni su od recikliranih materijala i ostataka.

Ipak, 3D štikle sa četiri prsta privukle su najveću pažnju. Ipak, na negativan način. Ovim cipelama grozio se ceo svet, modni fanatici bili su šokirani i zgroženi, a tek nekolicina oduševljena.

Nakon pandemije virusa korona, proveli smo vreme kod kuće više nego što smo mogli da zamislimo. Beate Karlsson nije mogla da zamisli povratak svakodnevnog stila - običnih farmerica i majice kratkih rukava, već je morala da donese nešto potpuno neočekivano i nesvakidašnje.

- Kao dizajner, osećam se kao da mi je najveći zadatak da pružim novu ili nekako bolju perspektivu. Zbog ovih snažnih reakcija imam osećaj da sam otišla u pravom smeru, a čizme će nositi samo onaj ko ima petlju - kaže Karlssoova.

Neki kažu da je loša reklama - dobra reklama. Ne čudi nas ako se ova dizajnerka vodila tom mantrom, jer je najružnijim čizmama uspela da istakne sebe u modnom svetu.

Ova dizajnerka lansirala se u modni svet 2019. godine nakon silikonskog šortsa koji je predstavljao imitaciju zadnjice Kim Kardašijan, dok je trenutno najkontroverzniji komad par tzv. krvavih čizama koje su produžetak 3D štampanog oblika kandži.

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši