Ovo leto obeležili su modeli koji pre svega nude obnost. Tako su se nosile kroksice, klompe i 'ružne sandale'.

Zbog pomalo zdepastog oblika, i udobnosti koja nadilazi stil, jedni ih obožavaju, dok drugi ne mogu da ih smisle.

Ipak, modne influenserke i ove modele su uspešno spojile sa trendi stajlinzima, a sada se trendu "ružne obuće" pridružuju i cipele zanimljivog naziva 'cloaferice'. Radi se o spoju dva trenda, mokasini i klompi. Potpuno nova reč u kreativnom modnom rečniku označava jedan od najpopularnijih trednova cipela koje možete nositi s prvim danima jeseni, ali i sada kada su temperature budu nešto niže.

Leto je prošlo u znaku klompi koje su mjsto našle u kolekcijama gotovo svih prestižnih brendova. Sada nas u modnu jesen uvode 'cloaferice' koje pre svega odlikuje velika udobnost.

Ovaj model cipela među prvima predstavio je holandski modni brend Wandler. Torbe i cipele dizajnerke Elze Vendler već nose brojne zaljubljenice u modu, a model Rosa, dostupan u crnoj, bež i ružičastoj boji, posebno im je zapeo za oko.

Sjajna stvar da 'cloaferice' kombinuju klasično elegantne elemente s modernim i cool detaljima, pa se ove hit cipele mogu nositi na sve odevne kombinacij. Influenserke na Instagramu pokazale su nam kako se to radi, što možete videti i u nastavku:

Kakav je vaš stav kada je reč o "ružnoj" trendi obući? Recite nam vaše mišljenje kroz anketu.