Koliko često menjate brushalter? Nakon godinu dana, dve, tri?

Ukoliko radite ovako, grešite.

Verovali ili ne, tačan odgovor bio bio na svakih šest meseci. Možda vas je ovo zbunilo, ali stručno lice i specijalista za brushltere Paula Svoboda tvrdi da je to najoptimalniji period za zamenu grudnjaka.

Međutim, ako ste zbunjeni zbog čega je ovako nešto potrebno raditi tako često, jedna stvar je zapravo presudna, a to je elastičnost.

brushaltere bi trebalo menjati na 6 meseci
Freepik/Freepik 

Paula je objasnila za Glamour da brusevi gube svoju elastičnost veoma brzo, i to sve zbog čestog pranja i nošenja. Takođe ističe i da je veoma bitno da se što češće merimo, jer žene u proseku menjaju veličinu grudnjaka na otprilike tri godine, što je veoma pogrešno.

Nako ankete u kojoj je učestvovalo hiljadu žena, samo njih 8 odsto je razgovaralo sa specijalistom i izmerilo svoju pravu veličinu grudnjaka u poslednjih godinu dana.

zene se najcesce mere na svakih tri godine sto je veoma pogresno
Freepik/Freepik 

Svoboda kaže da je stanje ipak alarmantno te da postoje potencijalni zdravstveni rizici ako nosite grudnjak koji vam ne odgovara u potpunosti.

"Žene na haljinu za jedan događaj daju i po 300 dolara, ali štede na komadu odeće na koji se oslanjaju svaki dan."

Posledice nošenja lošeg brushaltera

Verovali ili ne, ne radi se samo o tome da vaše grudi neće imati dobru potporu, što nikako nije plus, već se mogu javiti i drugi simptomi poput hroničnih glavobolja, repetitivnog bola u predelu vrata, kao i bolova u leđima zbog lošeg držanja.

posledice lošeg brushaltera mogu biti i glavobolja kao i bolovi u vratu i ledjima
Shutterstock 

Dakle, možda je ipak vreme da se otarasite starih grudnjaka koliko god ih voleli. Ukoliko ne znate koja je vaša veličina, uz pomoć jednostavne aplikacije o kojoj smo već pisali možete pronaći tačan broj i veličinu korpe bez po muke, a kada ste to završili pravac shopping u odabir prave potpore za vaše grudi.