KO JE SRPKINJA KOJA JE RAZMRDALA NEDELJU MODE U KOPENHAGENU? Ana je prava IT devojka o kojoj pišu i SVETSKI MEDIJI

Ana Kraš je priznata dizajnerka nameštaja, fotografkinja i modna kreatorka, a sada je objavila fotografije sa Nedelje mode u Kopenhagenu.

Zach Hilty/BFA / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Ana Kraš je je svestrana umetnica, a svetski mediji je nazivaju IT devojkom, iako je teško reći čime se konkretno bavi.

Neke od važnijih oblasti njenog interesovanja su dizajn nameštaja, fotografija i ilustracija, a povremeno radi i kao model.

Ovih dana Ana je objavila fotografije sa Nedelje mode u Kopenhagenu.

Na Nedelji mode u Kopenhagenu prikazane su nove kolekcije za proleće-leto 2022. a Ana Kraš je i prethodnih godina davala svoj kreativni doprinos nekim prezentacijama kolekcija.

Ista neobična estetika prožima njene umetničke radove, njen stil kao i Instagram nalog (koji je Vogue uvrstio na listu naloga vrednih praćenja), te predstavlja neiscrpan izvor inspiracije.

“Teško je ne zaljubiti se u 32-godišnju Kraš…”, tako je počeo tekst o srpskoj dizajnerki iz Voga koji je objavljen 2016. godine.

Bilo da je dizajnirala trpezarijske stolove za njujoršku prodavnicu Matter Made, šarene lampe za brend Hay ili bikinije za marku ACK, štagod je Ana zamislila, to se nalazilo na listi želja ljudi koji cene estetiku lepog.

O svom stilu, zbog kog je u Njujorku gde živi dobila epitet IT devojke, Ana je rekla:

“Moj stil je jako slobodan. Uvek mora da mi bude udobno, ali umem da se prebacim s jako jednostavnog i elegantnog, ili koloritnog i živog. Živim u Kineskoj četvrti u Njujorku i stil te zajednice svež je i zarazan.

Najviše me fasciniraju šik starije dame koje viđam na ulicama. Kad smo već kod toga, većina moje odeće je iz Beograda.

Instagram Ana Kraš

Jako je lepo raditi sa starom porodičnom prijateljicom koja šije originalnu odeću koja ima veze s mojim rodnim gradom – stvarno volim crno odelo koje je za mene sašila. Plus tu je moja 70 godina stara srpska pamučna košulja- haljina koju nosim celog leta.”

Kroz svaku njenu kombinaciju je nepogrešivo protkan dašak nostalgije i nekih prošlih vremena, od trendova nema ni traga, a uspeva da u isto vreme izgleda i moderno i retro.

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši