Iako je napustila svet tenisa, Ana Ivanović je i dalje jedno od omiljenih sportskih lica i dama čije korake fotografi konstantno prate.

Ana Ivanović oduvek je važila za damu istančanog modnog ukusa. Njen stil je odmeren i sofisticiran i spada u žene koje ne moraju da budu provokativno obučene da bi bile u centru pažnje, što predstavlja inspiraciju dama u većini životnih dobi jer je jednostavan stil praktično prilagodljiv svima.

Naša proslavljena teniserka poznata je po modnim izdanjima, i ama baš svaki njen komad garderobe bi sve žene volele da poseduju.

Njen stil možemo opisati rečima - sasvim jednostavno, a tako moćno.

ana ivanovic modna lekcija
printscreen/instagram 

Obično nosi haljine, a ne libi se ni visokih potpetica, a kako redovno vežba i vodi računa o ishrani, njena linija je besprekorna. Iako svoje modne savete deli indirektno, svakom novom kombinacijom održi pravi modni čas.

Sudeći prema njenom Instagramu, Ana najviše voli haljine midi dužine, koja je idealna jer je dovoljno pristojna za sve prilike.

midi haljina ane ivanovic
screenshoot/instagram 

Uvek je zahvalno da odaberete krojeve haljina koje naglašavaju struk, baš poput Aninih, kao i one lepršave i od prijatnog materijala.

Umesto smele dužine, birajte neki odvažan dezen ili suptilan detalj, a one otvorenije ostavite za plažu i klub. Ana prilično pazi da ne pokaže previše kože jer na taj način izbegava da njen stil izgleda vulgarno i "jeftino". Kada otkrije malo kože uglavnom to učini noseći crop top majice, umeren šlic na haljini ili odevne predmete sa bretelama.

ana ivanovic modni stil
screenshoot/instagram 

Ono što proslavljena teniserka praktikuje jeste da bira komade koji su večni, koji se mogu nositi sezonama, a da nikada ne postanu passe. Komadi koji nose ceo outfit su joj upravo takvi, dakle blejzeri, odela, torbei cipele koje lako kombinuje sa trendi stvarima tog perioda.

Nismo mogli da ne primetimo, Ana Ivanović ovog leta nosi papuče sa niskim potpeticama - trend koji ne prolazi, a idealno se kombinuju upravo sa lepršavim haljinama svedenih dezena.

modni stil ane ivanovic
screenshoot/instagram