Možda niste ni svesni da postoji odeća, odnosno krojevi odeće u kojima delujete deblji nego što zapravo jeste. Srećom, postoje i obrnuti primeri - odeća u kojoj izgledate mršavije! Evo odličnih saveta uz koje ćete „smršati“ za samo nekoliko minuta!

1. TAMNE PANTALONE

Pantalone treba da prate liniju vašeg tela, one su tu da se prilagode vama, a ne vi njima. Tamne pantalone ili farmerice su uvek su dobar izbor, a svetlije nijasne oko kolena pomoći će vam da da izgledate još vitkije, ali i više! Uz njih obucite majicu koja prekriva struk i na to stavite neku kraću jaknu. Ovo je idealan recept za svakoga!

devojka u savrsenoj modnoj kombinaciji
Freepik, Vadim Fedorchenko 

2. DUGI PRSLUCI

Najveća je greška žena u šopingu to da će u odeći dva broja prevelikoj izgledati mršavije. No ta greška ne vredi u slučaju dugih prsluka, džempera ili ogrlica. Duži odevni predmeti, poput dugog pletenog prsluka do kolena, izdužiće vašu figuru.

3. STRUKIRANA HALJINA

Odlično prikriva nedostatke, prati liniju tela i nežno pada. Odlična je u formi peščanog sata. Ako su vam nadlaktice slaba tačka i niste ih spremni da ih otkrijete, slobodno obucite neki prsluk ili kraći sako na haljinu!

devojka u haljini
Freepik 

4. TUNIKA

Široka tunika može zvučati kontradiktorno s obzirom na dosad predložene savete, ali njen učinak može biti čudotvoran! Važno je da definišete oblik tunike tankim remenom i obujte cipele s platformom jer - što ste više, delujete mršavije!

sofija vergara
Snorlax / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

5. DUGE CRNE PANTALONE

Crne pantalone sužavaju, to je amin svake žene koja imalo pazi na stil odevanja. Ako imate šire kukove, na crne pantalone možete obući šarenu majicu kako biste odvratili pažnju s bokova i privukli pažnju na torzo ili ako ste srećnica - na vaše grudi!

irina sajk
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia