NEOČEKIVANI TREND HELANKI KOJIM SU IT DEVOJKE OPSEDNUTE: Kombinuju ih i kao pantalone i kao čarape, a evo i kako

Eksperimentišite ove sezone sa kombinovanjem helanki u službi termo čarapa sa haljina ili suknjama.

Rachpoot / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Ove godine smo videli (skoro) sve na poljuhelanki: čak i uske helanke sa trakom na stopalima ponovo su se nametnule kao omiljene među modnim influenserkama.

Čini se da smo se 2022. pomirili sa najelegantnijom verzijom ove odeće kako bi se pokazalo da postoji život van normcora. Da, vratile su se ove verzije helanke koje su bile popularne prethodnih sezona. Na street style sceni videli smo influensere poput Camille Charriere kako nosi crne helanke sa prepoznatljivim sjajem uparene sa bajkerskom jaknom.

Ova opcija se dobro slaže sa drugim pletenim komadima, kao što su beli džemper i odgovarajući kaput. Još u oktobru, Emma Chamberlain je nosila crne helanke sa efektom kože sa zlatnim detaljima. Kada je u pitanju obuća, čini se da postoji zajednički imenitelj: ove helanke se najbolje kombinuju sa visokim čizmama, ravnim ili sa potpeticom.

Dede / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Brendovi kao što su Junya Watanabe in Saint Laurent odlučili su se za osnovnu boju u svojim jesenjim kolekcijama koje su sublimirale tamnije izglede. Ako je francuska kuća želela da stvori sofisticirani stil koji seže u siluetu "cat suit" iz prošlosti, japanski brend se opredelio za rokerski stil, u kombinaciji sa iznošenim teksas jaknama i gotičkom šminkom. Pored odeće sa efektom kože, još jedna verzija trenda 2022. su helanke sa efektom vinila.

Anthea Simms / Camerapress / Profimedia 

S jedne strane, Vaquera predlaže da se majice i helanke sa ovom spljoštenom završnicom ugrade ispod majica i haljina. S druge strane, ne postoji Versace look ove godine koji ih ne uključuje u neki izgled. Nose se ispod svega: ispod korset haljine, prugastih kompleta, mini suknji od tvida i majica. Nijedan stil ne izmiče ovom prepoznatljivom sjaju.

Chiara Ferragni, lojalna dizajnerki Donateli Versace, jedna je od ličnosti koje smo videli na Instagramu kako nosi vinilne helanke ove italijanske kuće. U burgundi boji uparene sa štiklama na platformu. Anna dello Russo je bila još jedna Italijanka koja je pre nekoliko meseci nosila Versace jesenji izgled, uključujući i helanke.

Mogućnosti nošenja helanki tokom praznične sezone su beskrajne: mogu se smatrati čarapama (one su zapravo termo helanke) ispod haljine ili suknje, kao što to rade u Versaceu, ili kao još jedan par pantalona. Sve što im treba je prevelika bluza i poseban sako i to je to, imamo nepogrešiv stil za doček Nove godine.