KAKO DA SE OBUČETE SLOJEVITO, A DA NE IZGLEDATE 5 KG TEŽE: Isprobajte 4 trika za prelazno vreme koji daju moderan look

Slojevito oblačenje ponekad može zadati udarac na vašu figuru dodajući joj nepostojeće kilograme. Ipak, postoji trik koji čini da izgledate moderno i šik uz slojevit način oblačenja.

Shutterstock

Loše vreme ne znači da se moramo odevati kao da nemamo ni trunke stila.

Slojevitost u oblačenju nam daje toplinu i fleksibilnost: ako nije hladno kao što smo očekivali, jednostavno skinemo jedan sloj. Ali, kako to učiniti, a da ne izgledamo i ne osećamo se glomazno i tromo?

Stajling počinje s donjim vešom

Ovde treba puno toga uzeti u obzir: budući da postoji više slojeva, povećava se verovatnoća znojenja, a naročito kad puno putujemo ili prelazimo iz zatvorenog prostora napolje i obrnuto. Nakon tuširanja stavi dezodorans kom veruješ! Posegni za pamučnim gaćicama kako bi intimno područje održala svežim. Pamučna tkanina je prozračna, što znači da ne nakuplja vlagu.

Unsplash/ Julia Cheperis 

Zlatno pravilo slojevitog izgleda: od tankog do debelog

Zlatno pravilo: bolje je imati nekoliko tankih slojeva nego jedan debeli. Počinjemo s osnovnim slojem, koji je u najboljem slučaju izrađen od pamuka. Nakon toga sledi topli sloj, koji može biti npr. džemper. Zatim prikladna izolacija, tj. zaštita od kiše i vetra. Toplinu pohranjuju različiti slojevi, a pritom se dodatno sprečava prodor vlage.

Različite teksture, uzorci i dužine

Lepota slojevitosti je u tome što se naša letnja i prolećna garderoba mogu neprimetno uklopiti u zimski stil. To se odnosi ne samo na svetle tkanine, nego i na svetle boje. Biciklističke i majica na bretele? Nije problem: preko obucite preveliki pleteni džemper, a ukoliko postane hladnije možete i šik široke pantalone i mokasine. Mešanje različitih materijala, poput pamuka, vune i svile, daje jednobojnom izgledu plemenitu dubinu.

Instagram 

Tople noge

Kako ti ne bi bilo hladno na nogama, bolje je da odabereš helanke koje su za jedan broj veće! I naravno: nemoj zaboraviti svoje čarape. Nisi ljubiteljka helanki? Onda se posluži termo helankama ispod širokih pantalona. Upotpuni izgled ravnim čizmama. 

Instagram