Serija 'Seks i grad' konstantni je izvor modnih inspiracija, što dokazuje i poznati high street brendovi koji su omiljeni među ženama u Srbiji.

Osim kultnih izjava, serija "Seks i grad" veoma je propraćena i voljena zbog fantastičnih modnih kombinacija.

Modni brendovi se neretko inspirišu printovima, dezenima i trendovima koji su potekli upravo iz legendarne serije.

Keri Bredšo u haljini sa printom novina u seriji Seks i grad.
Diane Cohen / Backgrid USA / Profimedia 

Ako želimo da prizovemo scene u kojima se pojavljuju kultne kombinacije, moramo spomenuti treću sezonu kada Keri Bredšo nosi takozvanu "newspaper dress" (haljinu sa printom novina) koju je dizajnirao Džon Galijano za Dior i košta 225 funti, odnosno malo više od 30.000 dinara.

Haljina s printom novinskih listova takođe je bila inspiracija za dizajn ostalih komada odeće. Danas možete pronaći pantalone, majice i jakne s printom koji nalikuje na famozni print iz kultne serije "Seks i grad".

Haljina sa printom novina koju je Keri Bredšo nosila u seriji je dostupna u Zari.
Christopher Peterson / Buzzfoto / Profimedia 

Spomenutu haljinu je Keri izbrala za susret s Natašom (stajling je ponovila u drugom filmu) kojoj je upala na ručak da bi se nekako opravdala za preljubničku vezu s Facom, a usledila je legendarna Natašina rečenica koja je hladno otreznila Keri: "Ne samo da si mi uništila brak. nego i ručak".

Haljina sa printom novina koju je Keri Bredšo nosila u seriji je dostupna u Zari.
Print Screen/Zara 

Haljinu danas možete kupiti po dosta pristupačnoj ceni u Zari od 3.990 za razliku od originalne cene Diora. Kako bi bilo potpuno jasno da su haljinom aludirali na "Seks i grad", brend je izabrao modela koji podseća na Keri iz mladih dana.