Verujemo da imate bar jednu haljinu kojoj se rado vraćate svake godine čim otopli, bez obzira na aktuelne modne trendove. Najverovatnije je da je razlog za njenu dugovečnost kvalitetan sastav i odgovarajuće održavanje, ali postoji velika šansa da je reč o modelu nešto klasičnijeg kroja čija privlačnost ne bledi nakon nekoliko sezona.

Dobar primer su haljine koje svojim dizajnom podsećaju na klasičnu pamučnu košulju, prikladne za nošenje u različitim prilikama, ali opet vrlo udobne i praktične. Bilo da odaberete model u beloj, plavoj ili prugastoj varijanti, velike su šanse da će postati deo vaše lične "capsule" kolekcije (baze vašeg ormara) i da ćete je lako kombinovati sa različitim komadima i modnim dodacima. Odličan primer je košulja-haljina iz nove Mango kolekcije, koju smo nedavno primetili na Instagramu.

Haljina je većinski izrađena od pamuka, što joj daje nešto opušteniji utisak. Ipak, dozu elegancije joj daje ženstveni kroj sa istaknutim strukom i otkrivenim ramenima, pa je lako zamisliti je i u nešto formalnijim prilikama, u kombinaciji sa sandalama sa visokom potpeticom.

mango košulja haljina
MANGO 

Takođe, model je ukrašen diskretnim, klasičnim uzorkom pruga u plavoj i beloj boji, koji vizualno izdužuje figuru zbog vertikalnog usmerenja. Iako smo uvereni da će haljina postati bestseler u narednim mesecima (i nestati sa polica!), trenutno je možete pronaći u Mangu po ceni od 6.490 dinara.

Bonus video

SECOND HAND HALJINA KAO ZA HOLIVUD KOŠTA 10 DOLARA Instagram/katavux

Izvor: Wanted A.N.