Modni klasici koji nikada neće izaći iz mode su – uz belu košulju, malu crnu haljinu, one savršene farmerke koje pristaju kao pljuvačka i udoban džemper od finog pletiva – i elegantne pantalone širokih nogavica.

Reč je o svestranom komadu odeće, koji ljubitelji mode širom sveta svakodnevno dokazuju svojim cool stajlinzima.

Bilo da se radi o plisiranim verzijama, sa ravnim i širokim nogavicama ili varijantama visokog struka, takozvane kancelarijske pantalone, inspirisane dizajnom klasičnih muških pantalona, ponovo su u velikoj meri u modi, a naročito kod žena preko 50 godina.

Model koji je apsolutni hit ove sezone, modne vole da ga nose u kombinaciji sa patikama, loferama, mazgama, štiklama... Nepravedno okarakterisane kao dosadne, ove pantalone sada dominiraju modnom scenom, ali i profilima poznatih ljubitelja mode na Instagram.

Njihova prednost je što laskaju svakoj figuri i stasu, kao i godinama, pa ih pedeset plus modne ikone poput Grece Ghanem, Carmen Gimeno, Pilar De Arce, Maye Musk nose sa puno stila. Najpoznatije trendseterke sa kraljevskih dvorova rado ih nose, poput princeze od Velsa, kraljice Leticije, kraljice Maksime, princeze Meri...

Ako se plašite da bi ove vrste pantalona mogle izgledati preozbiljno, učinite da ostatak stila bude jednostavniji.

Bonus video

Kako raširiti farmerke  tiktok/@kristinakacheeva

Izvor: tportal.hr/ Wanted V.P.