Godine nikada nisu bile, niti će biti, prepreka za dobar stil. Moda ne poznaje granice, niti ima starosnu granicu, što najbolje dokazuje i to da je sve više žena koje su svoju influens karijeru započele upravo u "poznijim" godinama. 

Ovako nešto posebno nas raduje upravo jer dolazi do "razbijanja" stereotipa kako žene treba da izgledaju nakon 40, 50. ili 60. godine. Setimo se da su na listi "zabranjenih" bile stvari poput duge kose, kratkih suknji ili šortseva, jake šminke...

Gotovo kao da se ženama poručivalo da su, već sa 50 godina, a da ne govorimo i 60 i više - stare, te da moraju i da izgledaju kao tipične "bakice".

Srećom, ova vremena su davno iza nas, te je sada sve više onih koje i u kasnijim godinama izgledaju kao modne ikone, kršeći sva "pravila".

Slobodno možemo reći da su i inspiracija nama mlađima, jer dokazuju ono što smo napisali na samom početku - moda nema starosne granice.

Zato, ukoliko želite da izgledate mladolikije i modernije, te da se zaista osećate dobro u svojoj koži, donosimo predloge za zimske outfite najpoznatijih 50+ trendseterki čija izdanja lako možete iskopirati, nevezano za godine. 

Grisi Ganem

O njoj: Grece je personalni trener sa sedištem u Montrealu. U svet influensera se prvi put upustila kroz hobi blogovanja zajedno sa svojom ćerkom. Njen Instagram sada ima 684k hiljada pratilaca i učinio ju je jednom od najtraženijih influenserki za velike moćne brendove kao što su Sephora, Club Monaco i Farfetch.

Renija Jaz

O njoj: U pitanju je Poljakinja koja živi u Velikoj Britaniji, gde dokumentuje svoju sklonost trendovima, odevanju i modi.

Linda Rodin

O njoj: Linda je bivša stilistkinja i beauty preduzetnica sa sedištem u Njujorku. Možda ste upoznati sa njenom kozmetičkom linijom RODIN olio lusso, koja je lansirana 2008.

Pročitajte još: 3 BOJE ODEĆE KOJE ISTIČU LEPOTU SEDE KOSE: Modni saveti za žene 50+ godina podižu stil na viši nivo

Lin Slater

O njoj: Lin, profesorka na Fakultetu za socijalne usluge Univerziteta Fordham, pokrenula je svoj, sada već poznati blog, Accidental Icon, 2014. godine nakon što se borila sa pronalaženjem nekog postojećeg koji bi razgovarao sa ženama koje vode, kako ona to opisuje, "zanimljive, ali obične živote".

Gim Tam

O njoj: Slavna influenserka je preko 30 godina izvršna direktorka za azijsko tržište za brendove poput Esprit and DKNY. Danas živi u San Francisku i deli svoje modne i lajfstajl savete kako na Instagramu tako i na Tiktoku.

Džena Lajons

O njoj: Reč je o slavnoj dizajnerki, biznismenki i tv ličnosti koja je pravu slavu doživela tek u kasnijim godinama. 

Jasmin Furmi 

O njoj: Modna ikona postala je u 52. godini, a pre toga bila je socijalna radnica. Danas se više nego uspešno bavi dizajnom i jedna je od suvlasnica brenda SiSi.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Kako se obući za Novu godinu ako imate 50+ godina Instagram/greceghanem

Izvor: Wanted J. S.