Od svih modela jakni za prelazno vreme, kožne varijante su jedine koje nikad ne izlaze iz mode. Da, trendovi dolaze i odlaze, ali pojedini modeli jednostavno su bezvremeni, i kao takvi, sigurna su investicija i go-to nevezano da li idete u grad, na posao ili neku svečanost.

Dobar "kožnjak" u trenutku podiže svaki outfit i daje mu gotovo edgy vibe, a ove jeseni, ovakvi modeli popularniji su nego ikada do sada, pogotovo color varijante.

No, upravo sa odabirom komada u boji treba biti oprezan. Iako jesen 2023. vraća na modni radar crvene, bele, pa čak i srebrne kožne jakne, postoji šansa da već sledeće godine nećete biti toliko puni entuzijazma kada bude trebalo da ih ponovo uvrstite u svoje outfite.

Budite oprezni sa kožnim jaknama u boji.
instagram/mimiarr 

Zato smo izabrali 5 crnih all time favorites modela za koje su male šanse da ćete se pokajati što ste ih kupili.   

1. "Rokerka" 

Sa klasičnom "rokerskom" jaknom nikada nećete pogrešiti. Nebitno koji model birali - od prave ili eko kože, kraće ili duže... fitted ili oversized, "rokerka" će biti vaš go-to komad koji zaokružuje svaku kombinaciju.

2. Bajkerka

Svedenija varijanta "rokerke" uglavnom je na listi dama koje vole nešto elegantnije modele, koji su uži i neretko strukirani. 

3. Bomber

Dobra bomber jakna dodatak je svakom outfitu, a osim što ih krasi bezvremeni dizajn, nestvarno su udobne i "trpe" slojevito oblačenje. 

Dobra bomber jakna je pola stila.
instagram/anoukyve 

4. Trench 

Klasične trench kožne varijante uvek će biti dobar ulov prilikom shoppinga. Trendseterke ih danas nose i sa patikama i sa visokim potpeticama, a pored dizajna koji im je definitvno plus, idealan su izbor za vetrovite jesenje dane. 

5. Sako - jakna

I naposletku, na listi mora da se nađe i model u formi sakoa - jednostavan, sveden, elegantan, bezvremen. 

Sako-jakna biće fantastičan način da svaki outfit podignete na novi nivo, i da dobijete pregršt komplimenata.

Bonus video:

Teddy jakna za jesen 2023 Instagram/ariyalondon