Sa dolaskom toplijeg perioda godine dolazi i želja za promenama – kako u svakodnevnom životu, tako i u samoj garderobi. Modni komadi koje narednih dana nećemo skidati nešto su laganiji, prozračniji, ali i svetlijih nijansi, a kao apsolutni favorit svake prolećne kolekcije istakla se bela haljina koju uvek vredi kupiti!

Kao što je mala crna haljina u svetu klasičnih modnih komada, bela varijanta ima isti status kada su u pitanju malo topliji dani. Proleće je vreme kada se obično biraju jarke i sveže boje, a bela je jedna od najpopularnijih boja za prolećne haljine. Bela haljina je klasičan komad koji se može nositi na različite načine, od ležernih do svečanih prilika.

Na primer, za ležeran izgled belu haljinu možete kombinovati sa sandalama ili patikama, dok je za elegantan look dovoljno dodati štikle i statement nakit.

Pored dizajna same haljine, važno je obratiti pažnju i na materijal jer je važno da se u ovom letnjem komadu osećamo udobno i prijatno. Zato izaberite belu haljinu od lepršavih materijala poput svile ili čipke za romantičan i ženstven izgled, a u ovo doba godine, dok temperature još uvek nisu tako visoke, uvek možete da je kombinujete sa teksas jaknom za moderan izgled.

U nastavku smo odabrali nekoliko prelepih modela koji će vam dobro poslužiti u onim danima kada zaista ne znate šta da obučete!

ZARA, PULL&BEAR Bele haljine za leto 2023