Kontroverzni modni komad bio je na vrhuncu popularnosti 2010., kada su se slavne trendseterke ponoso šetale upečatljivim kožnim pantalonama koje su često privlačele poglede.

Kako se trendovi menjuju, doživeli smo povratak mnogih zaboravljenih trendova poput npr. korseta ili farmerki niskog kroja po uzoru na tzv. estetiku Y2K, a sad su najnoviji trend - kožne pantalone. Budući da su sad apsolutni hit modeli sa širim nogavicama, ovaj modni trend smatra se popriličnim odmakom.

Međutim, pantalone uskog kroja polako se vraćaju na scenu.

Nema ko ih nije nosio, od Majli Sajrus pa do klana Kardašijan-Džener, a sad su ponovo pristigle na modnu scenu u novom ruhu. Neke modne kuće već su lansirale ovaj odevni predmet oko kojeg su mišljenja vrlo podeljena, a ako niste sigurni kako da ih nositi ove sezone, donosimo nekoliko saveta.

kožne pantalone uskog kroja su u trendu
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Hedi Slimane za Céline i Metju Vilijams za Givenchy izveli su kožne pantalone na modnu pistu na svojim revijama za jesen/zimu. Zvezde poput Hejli Biber ili Maraje Keri već su nosile pripijene pantalone ove zime, a mnoge modne influencerke sve češće se ponoso šetkaju u uskim modelima.

hejli biber u kožnim pantalonama
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

Kako ih kombinovati? Pre svega, odaberite klasične varijante u crnoj boji jer ih možete lako uklapati, za razliku od kožnih pantalona npr. u bež ili crvenoj.

Kožne pantalone možete nositi za večernji izlazak, ali i posao ili šetnju gradom, dok u kombinaciji s npr. sa duksericom i patikama imate savršenu casual kombinaciju.

Za nepogrešive stajlinge poigrajte se siluetom. Budući da su pantalone uske, najbolje izgledaju s voluminoznim topovima, udobnim kardiganima ili džemperima. Nikad ne možete pogrešiti npr. oversized džemperom ili majicom. Sako, jakna naglašenih ramena ili duži vuneni kaput takođe su uvek dobar izbor.

Olivija Palermo takođe ima genijalan stajling. Uz kožne pantalone nosi klasične bele patike, košulju i jaknu sa zanimljivim printom.

Možete ih nositi čak i leti. Jasno je da neće biti vaš izbor na velikim temperaturama, a dobra opcija je odabrati model od tanke prave kože.