Pojedini odevni komadi mogu danas važiti za staromodan, a već sutradan postati vrući trend kom je teško odeleti, što dovoljno govori o cikličkosti modne industrije kojoj poslednjih meseci svi svedočimo. 

Kao i brojni drugi trendovi, koji su vrhunac popularnosti doživeli 90-ih godina i početkom milenijuma, moglo se očekivati da će se i bermude kao vrsta kratkih pantalona vratiti na modnu scenu u velikom stilu.

Teksas bermude su opet u modi.
A. Astes / Alamy / Alamy / Profimedia 

Ne tako davno bermude su bile jedan od komada koji se izbegavao u širokom luku, a što se ne može reći za aktuelnu sezonu. Osim što police radnji vrve bermudama, čija je glavna karakteristika dužina do kolena, danas uverljivo dominiraju stajlinzima brojnih domaćih influenserki.

Kendal Džener u teksas bermudama.
Frank Lewis / INSTAR Images / Profimedia 

Bermude od prozračnog pamuka ili lana moguće je pronaći u mnoštvu modela, a uverljivo najpopularnije su modeli od teksasa, kao elegantna alternativa vrućim pantalonama u letnjim mesecima.

Poželite li da postignete besprekoran ležeran look, kombinujte ih uz omiljene sandale Birkenstock i predimenzioniranu košulju muškog kroja, a ukoliko želite malo uglađeniji izgled, ponesite ih s jednostavnim topom i blejzerom koji će im dati na sofisticiranosti.

Ovom looku možete dodati sandale na štiklu i trendi torbicu na rame, baš kao što čine street style zvezde i zaljubljenice u modu s Instagrama.

Instagram Bermude su hit leta 2022