Jedna od prvih asocijacija na leto mnogima su suknje, haljine i lepršavi topovi, ali Francuskinje imaju još jedan komad od kojeg se ne odvajaju u toplijem delu godine.

Reč je o belim pantalonama, njihovoj alternativi farmerkama i suknjama, a mora se priznati da šik kroj i elegantna bela boja svakog potencijalnog kritičara ostavljaju bez argumenata. Pored svoje elegancije, izuzetno su udobne jer obično dolaze u materijalima kao što su lan i prozračni pamuk.

Iako su bele pantalone jedan od najpopularnijih letnjih komada u kolekciji francuskih žena, nećete pogrešiti ako izaberete druge svetlije neutralne nijanse, poput krem, bež, prljavobele ili svetlobraon.

Osim toga, lako ćete ih kombinovati sa gotovo svim komadima i stylish outfitima koji variraju od potpuno ležernih dnevnih opcija do zavidnog glamuroznog večernjeg stajlinga.

Francuskinje su pokazale i nekoliko proverenih modnih kombinacija u kojima će bele pantalone zablistati u punom sjaju, poput uparivanja sa prevelikom košuljom kratkih rukava, uskim letnjim topom ili skraćenom košuljom koja naglašava struk.

Kada su u pitanju sofisticiranije kombinacije, trendseterke pokazuju da će ove pantalone najbolje doći do izražaja u monohromatskim stilovima u kojima preovlađuju bele nijanse i u kontrastnim opcijama sa crno-belim komadima.

U svakom slučaju, iz garderobe francuskih modnih ljubitelja ponovo imamo komad koji odiše šikom, vanvremenskom elegancijom i neodoljivom prilagodljivošću za sve prilike.

 Izvor: tportal.hr