Baš kao što se ove godine u velikom stilu vratila u svet enterijera, braon boja u svim svojim nijansama uzela je veći zamah i na modnoj sceni, a posebno je neodoljiva u formi haljina.

Od neodoljive nijanse čokolade pa sve do kremastih nijansi karamele, smeđa ove sezone dominira različitim modelima haljina nakon što se u hladnim mesecima vratila u modu.

Fascinaciju braon bojom, koja se tradicionalno smatrala neutralnom i donedavno bivala podcenjena, brojni vide u porastu interesovanja za modni minimalizmam i prirodnu lepotu, kao i potrebom za stvaranjem capsule kolekcije u ormaru od osnovnih komada.

Sve to donekle je uticalo na popularnost nenametljive nijanse braon, kako na modnim pistama, tako na gradskim ulicama i u svetu enterijera.

S druge strane smeđi tonovi kafe, a posebno čokolade, u bilo kojoj od svojih tonskih varijacija dominirali su prošlosezonskim kolekcijama vodećih dizajnerskih brendova i ponudom high street radnji, a fascinacija smeđom nastavlja se i ove sezone, posebno kada govorimo o haljinama.

Gledajući kako su je brendovi interpretirali ove sezone, ima smisla to da su brojne trendseterke oberučke prihvatile neutralnost braon u čokoladnoj nijansi kako bi ove sezone istakle preplanuli ten.

Pravo je osveženje videti da broan kao neutralna boja ne pristaje samo većini trendovskih nijansi, već u kombinaciji s njima stvara dodatni intenzitet i upečatljive stajlinge u vrućim mesecima.

Braon boja ove sezone dominira haljinama u duhu modnog minimalizma, poput sjajnih verzija slip kroja te uskih pamučnih ili jednostavnih modela od lana maksi i midi dužine. Braon haljina podjednako je efektna kao i crna haljina, te smo pronašli 10 najlepših koje odišu toplinom, a i efektinija su alternativa.

ZARA Letnje haljine ovog leta biramo u braon bojama!