Loše vreme ne znači da se moramo odevati kao da nemamo ni trunke stila.

Slojevitost u oblačenju nam daje toplinu i fleksibilnost: ako nije hladno kao što smo očekivali, jednostavno skinemo jedan sloj. Ali, kako to učiniti, a da ne izgledamo i ne osećamo se glomazno i tromo?

Stajling počinje s donjim vešom

Ovde treba puno toga uzeti u obzir: budući da postoji više slojeva, povećava se verovatnoća znojenja, a naročito kad puno putujemo ili prelazimo iz zatvorenog prostora napolje i obrnuto. Nakon tuširanja stavi dezodorans kom veruješ! Posegni za pamučnim gaćicama kako bi intimno područje održala svežim. Pamučna tkanina je prozračna, što znači da ne nakuplja vlagu.

Zlatno pravilo slojevitog izgleda: od tankog do debelog

Zlatno pravilo: bolje je imati nekoliko tankih slojeva nego jedan debeli. Počinjemo s osnovnim slojem, koji je u najboljem slučaju izrađen od pamuka. Nakon toga sledi topli sloj, koji može biti npr. džemper. Zatim prikladna izolacija, tj. zaštita od kiše i vetra. Toplinu pohranjuju različiti slojevi, a pritom se dodatno sprečava prodor vlage.

Različite teksture, uzorci i dužine

Lepota slojevitosti je u tome što se naša letnja i prolećna garderoba mogu neprimetno uklopiti u zimski stil. To se odnosi ne samo na svetle tkanine, nego i na svetle boje. Biciklističke i majica na bretele? Nije problem: preko obucite preveliki pleteni džemper, a ukoliko postane hladnije možete i šik široke pantalone i mokasine. Mešanje različitih materijala, poput pamuka, vune i svile, daje jednobojnom izgledu plemenitu dubinu.

Lepota slojevitosti je u tome što se naša letnja i prolećna garderoba mogu neprimetno uklopiti u zimski stil.
Instagram 

Tople noge

Kako ti ne bi bilo hladno na nogama, bolje je da odabereš helanke koje su za jedan broj veće! I naravno: nemoj zaboraviti svoje čarape. Nisi ljubiteljka helanki? Onda se posluži termo helankama ispod širokih pantalona. Upotpuni izgled ravnim čizmama. 

Kako ti ne bi bilo hladno na nogama, bolje je da odabereš helanke koje su za jedan broj veće.
Instagram