Godina pred nama posebno je uzbudljiva kada govorimo o haljinama. Nakon što smo nekoliko sezona svedočili velikoj popularnosti modela s puf rukavima, verzijama na preklop i onima po uzoru na sako, na horizontu su se pojavile neki novi, sveži modeli.

Porubi idu do novih krajnosti, takozvane gole haljine više nisu rezervisane samo za crveni tepih, a brojni dizajneri itekako su se pozabavili i detaljem drapirane tkanine. S druge strane, prema rečima modnih stručnjaka, svedočimo modnoj evoluciji klasičnih komada kao što je pletena haljina, ali i potpuno novom izgledu mini haljine.

Pored traganja za savršenom haljinom za Novu godinu, izdvojili smo pet modela haljina koji će vladati modnom scenom u 2022. godini

1. Naked dress - gole haljine

Svoj naziv dobile su zahvaljujući tankim vezicama, upotrebi prozirnih materijala i samom manjku istih. Za novu popularnost golih haljina brojni vide krivca u albanskoj dizajnerki Nensi Dojaki, čijim izazovnim modelima do danas nije odolela armija poznatih dama, a očekivano su se našle i pristupačne verzije u popularnim high street prodavnicama.

Gole haljine su dobile naziv zahvaljujući tankim vezicama, upotrebi prozirnih materijala i samom manjku istih.
Instagram 

2. Rebraste haljine od pletiva

Već nekoliko sezona pletene haljine su doživele veliku popularnost na modnoj sceni, a ništa drugačije neće biti ni u novoj kalendarskoj godini. Pripijene verzije pletenih haljina, koje krasi maksi dužina, prema modnim prognozama, postaće najpopularniji odabir.

Uske verzije pletenih haljina postaće dominantan model u 2022. godini.
Cornel Cristian Petrus / Shutterstock Editorial / Profimedia 

3. Mini haljine osveženog izgleda

Modni svet itekako je odlučio da okrene ploču nakon meseci provedenih u trenerkama usled pandemije, a najbolji pokazatelj toga je nova popularnost mini modela haljina, s naglaskom na verzije s neočekivanim i zanimljivim detaljima.

Veliku popularnost u sledećoj godini imaće mini modeli haljina s naglaskom na zanimljive detalje.
screenshoot/instagram 

4. Drapirane haljine

Nabrana odeća u potpunosti je dominirala nadolazećim kolekcijama čuvenih dizajnerskih brendova, pa tako i haljine kojima brojni prognoziraju veliki uspeh u mesecima pred nama.

Nabrana odeća u potpunosti dominira nadolazećim kolekcijama.
Instagram 

5. Snežnobele haljine

Kratke, duge, za dnevno ili večernje nošenje, bele haljine u svim svojim verzijama u nadolazećoj sezoni proleće/leto mogle bi postati veliki hit na modnoj sceni, barem ako je suditi po kolekcijama dizajnerskih brendova.

Snežnobele haljine mogle bi postati veliki hit na modnoj sceni u 2022. godini.
- / Shutterstock Editorial / Profimedia