PRAVILA ZA NEPOGREŠIV IZBOR KAPUTA: Ako obratite pažnju na ove detalje, sledi pun modni pogodak

Stara proverena pravila važe za modne komade za koje ćete izdvojiti nešto više novca i koje ćete nositi godinama, poput kaputa.

Kaput
Shutterstock 

Bilo da je u trendu ili ne, ukoliko obratite pažnju na određene detalje prilikom izbora kaputa, nećete napraviti modnu grešku.

Pre svega je važno da vam je udoban i da možete normalno da se krećete, bez ustezanja, a mi vam otkrivamo još nekoliko sitnica koji će vam pomoći u "pametnom" izboru.

Dužinu birajte prema visini

Niskim damama najbolje stoje kaputi dužine do kolena ili kraći. Visoke žene mogu da nose kapute različitih dužina, ali su modeli do kolena najzahvalniji. Oni lepo izgledaju i uz suknje i uz pantalone.

kaput
Instagram 

Kaputi do pola butina najbolje izgledaju uz pantalone, ali ih nikako nemojte kombinovati i uz suknje ili haljine.

Pokretljivost je važna

Proverite da li možete slobodno da se krećete. Da vozite, podignete ruku u prevozu ili dohvatite nešto sa police.

Ovo je obično izvodljivo kad je kaput veliki, ali tako ćete izgubiti ženstvenu siluetu. Ne budite lenji sa upornim traženjem sve dok ne nađete model koji je udoban i lepo stoji.

Širina je od presudnog značaja

Kad probate kaput, nosite dva sloja odeće, bluzu ili košulju i tanji džemper. Kaput mora da vam bude udoban. Ako je tesan, probajte veći broj ili drugi model.

kaput
Instagram 

Ako nosite sako, i njega obucite za probu kaputa. Kad skinete kaput, i dalje ćete biti šik, a u hladnim zimskim mesecima to vam je i dodatna izolacija.

Dužina rukava je bitna

Rukavi treba da se završe na gornjem delu rukavica, otprilike od dva do tri centimetra preko ručnog zgloba. Ako se završe na zglobu, prekratki su. Tri četvrt rukavi treba da se završe na polovini dužine između lakta i ručnog zgloba.

kaput
Instagram 

Ramena su najvažnija

Ramena linija svakog kaputa treba da se završi na ivici ramena. Modeli širi od ramena, izgubiće ženstvenu liniju a oni uži, delovaće kao da su vam mali.

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši