Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JEDINSTVENO I ELEGANTNO: Otkrivamo sve tajne modnog minimalizma

Garderober u kojem se sve stvari odlično kombinuju i ne treba im redovna zamena je san mnogih, a oni koji su dugo voleli minimalizam, mogu se pohvaliti takvim

  Izvor: Shutterstock

Minimalizam slavno osvaja sve više i više trendseterki kao svoje glavne obožavaoce. To, naravno, uopšte nije iznenađujuće: beskrajne kupovine najčešće dovode do činjenice da imamo planine stvari koje ne žele da se druže sa ostalim predmetima garderobe, ormar je prekriven odećom i obućom, ali još uvek nemamo šta da obučemo.

Najbolje univerzalno rešenje za one koji su se već umorili od toga jeste da isprobaju stil minimalizma. Jednostavni oblici, lepa paleta nijansi i stotine različitih varijacija sa malim nizom stvari - zato je bio toliko omiljen mnogim devojkama i stručnjacima koji su umorni od trendova koji se brzo menjaju.

Odlučite koje stvari najviše nosite

Suština minimalizma nije samo u izboru najneutralnijih stvari. Čak i ako niste pristalica ekološkog pristupa odeći i svesnoj potrošnji, postoje stvarne prednosti u kupovini manje stvari: garderoba je i dalje prijatna, služi vašim ciljevima i ne zahteva velika ulaganja svake sezone.

Bolje je započeti put do racionalne minimalističke garderobe revizijom garderobe. Shvatite koje stvari često nosite, šta vam nedostaje i šta, naprotiv, mesecima miruje. Naravno, bolje je da se rešite poslednjeg - budite sigurni da ako te stvari niste nosili godinu dana, verovatno se više nikada nećete zaljubiti u njih.

Povezane vesti


Napravite univerzalne formule

Jednostavno rečeno, sami odredite koje stvari nosite češće: farmerke sa majicama ili pantalone sa košuljama? Najlakši način je da prođete kroz minimalni osnovni skup stvari, a tek onda vidite koje treba nadopuniti i zameniti po potrebi. Po pravilu, osnovna formula uključuje jednostavne majice, farmerke, visokokvalitetne materijale koji se ne menjaju nakon prvog pranja, odela, kapute i pantalone ili suknje.

Stilovi mogu biti različiti, ali bolje je usredsrediti se na jednostavan kroj i nekomplikovani dizajn. Suprotno stereotipima, sa njima možete prikupiti desetine zanimljivih i relevantnih stajlinga koji će uvek biti u modi.

Drugi razlog zašto vam odeća brzo dosadi je taj što vam se stvar dopada, ali ne i vi u njoj. A to se često dešava zbog činjenice da ste izabrali pogrešno, tako da odraz u ogledalu uopšte ne privlači. Naviknite se da isprobate i pažljivo pogledajte da li je stvar stvarno „legla“ onako kako želite.


Verujte, jednostavna bela majica i par savršenih pantalona na vama će izgledati mnogo impresivnije od složene slike sačinjene od trendovskih stvari.

Proširite paletu

Pogrešno je pretpostaviti da se minimalizam odnosi samo na crno-bele stvari. Minimalistička paleta može biti različita, a ne nužno i neutralna. Ako vas privlače mirne i diskretne nijanse, imajte na umu da čak i svima voljena bež boja ima hiljade različitih nijansi koje se mogu kombinovati kako između sebe, stvarajući odeće u više nivoa u boji, tako i sa drugim nijansama vaše garderobe. A ako tome dodate boju vina, smaragd, čokoladu, dobićete, na dobar način, sofisticiran i prijatan stajling.

Možda će vas zanimati...

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije