Određene komade volimo da kombinujemo na pomalo drugačiji način, a marama u formi topa je jedno od sjajnih predloga za letnji šik izgled.

Uparuje se isključivo sa visokim strukom, širokim pantalonama i šortsevima i uglavnom sa ravnim sandalama i papučama, a sve zajedno daje utisak da se jednog dana ista marama može nositi oko glave ili umesto kaiša, a već sledećeg umesto majice.

Pogledajte kako ih nose IT devojke i spakujte nekoliko marama zanimljivih dezena kad se sledeći put zaputite negde ovog leta.

Infinity

Za ovu varijantu vam treba duga ešarpa, a ne kvadratna marama, lako se izvodi i čini se najsigurnija, naročito ako uspevate da je obmotate i oko struka.

Retro tridesete

Maramu zavezanu napred, kao kupaći kostim, nosite uz retro naočare, minimalnu šminku i donje delove čije je dužina ispod kolena kako ne biste odali utisak da volite da otkrivate previše kože.

Trougao

Najvoljeniji model od svih, a tome su u mnogome doprinele i r'n'b pevačice sa početka 2000-ih čiji je to bio zaštitni znak. Danas je, ipak, evoluirao od Levi's marame na one od svile i sa bine se preselio i na modne ulice, ali i prve redove nedelja mode, ali i dalje sa upečatljivim printom.

 U videu pogledajte kako možete stilizovati marame u formi topa na čak 20 načina: