Odevni komadi stvoreni od materijala koji omogućuju koži da diše tokom letnjih meseci itekako su dobrodošli, a idealan izbor jesu komadi od prozračnog lana.

Obukla si omiljene pantalone ili bluzu, ali već posle par sati sva si ulepljena, ništa od onog osećaja jutarnje svežine. Da bi se u toplim danima osećala prijatno, a usput i bila elegantna, treba birati materijale koji koži daju da diše i kad je napolju vruće.

Lan

Teško da ima udobnije odeće od lanene. Ta tkanina je prosto savršena za proleće i leto. U pantalonama od lana nema znojenja jer ovaj materijal skuplja čak četvrtinu vlage iz tela. Ipak, pripazite kad kupujete odeću od lana. Ona jeste prozračna, ali ponekad ovi komadi sadrže i sintetiku da bi bili izdržljiviji.

Do deset odsto nekog drugog materijala u vašim pantalonama od lana je prava mera. Prihvatljiv je i nešto veći procenat, samo pazi na etiketi da nije previsok.

Iako će na pomen lana u modnom smislu brojni prvenstveno pomisliti na letnje modele pantalona, ovaj materijal postao je sastavnim deo brojnih odevnih komada, a jedni od najpopularnijih brendova današnjice i ove sezone potrudili su se da obogate svoje police odećom od lana za svačiji ukus i stil.

Najpoželjnije modele pantalona od lana možete pronaći u svim radnjama i online brenda Zara. Pogledajte u galeriji naše predloge za narednu kupovinu!

Print Screen/Zara Lanene pantalone