Sezona venčanja uveliko traje, a nema sumnje da će biti u punom jeku upravo u septembru i oktobru kada je vreme još uvek lepo, ali nije pretoplo. Ipak, u isti mah, vremenske prilike mogu biti i varljive, ako uzmemo u obzir prethodne godine što može otežati izbor garderobe ukoliko ste gošće. 

Srećom, trendovi su takvi da ćete i dalje bez problema moći da nosite sve one razigrane tkanine koje volite, a koje možete iskombinovati nešto drugačije, i izgledati stylish i u jesenjoj izvedbi. 

Metalik haljine se vraćaju na velika vrata, kao i drapirane i naborane koje savršeno kriju stomak.

U isti mah, i dalje su u trendu modeli čistih linija koje odišu minimalizmom. Mini modeli sa upečatljivim detaljima su i dalje najtraženije među mlađom populacijom, dok dame u tridesetim i dalje češće biraju midi varijante koje naglašavaju obline.

U trendu su i klasične haljine u neutralnim tonovima, kao i plisirani komadi. 

Romantične svilene haljine sa puf rukavima ponovo su na radaru trendseterki, te nemojte propustiti da bacite pogled i na ovakve modele.

Takođe, perje se vraća na velika vrata, i zaista svakom izdanju daje dašak glamura.

Sa crnim toaletama nikada nema greška, te birajte bezvremene modele koje možete nositi iznova i iznova.

Ne smemo zaboraviti ni trendi odela koja nikada neće izaći iz mode. 

A gde su odela, tu su i elegantni kombinezoni koji zaustavljaju saobraćaj koliko su chic.

Naravno, ne smemo zaboraviti ni aksesoare koji igraju veliku ulogu u celokupnom outfitu. Sa dobrim nakitom, ili tašnom i cipelama nećete pogrešiti, a ukoliko su vaš izbor visoke potpetice, u narednom periodu veći akcenat biće na sling-back modelima koji su i nestvarno lepi i praktični. 

U nastavku pogledajte neke od modela haljina i odela koje smo izdvojili iz omiljenih highstreet prodavnica koji mogu biti savršen izbor kada ste gost na jesenjem venčanju:

ZARA Ukoliko ste gost na jesenjem venčanju, neki od ovih predloga mogu biti pun pogodak.

Bonus video:

Zara haljina Tiktok/sayemes