Letnja sezona je veoma često i sezona venčanja, te se mnogi nalaze u prilici da u par meseci imaju i po nekoliko svečanosti. Odabir idealne toalete iovako je dovoljno naporan zadatak, a pogotovo kada to morate da ponovite nekoliko puta. 

Haljina za venčanje mora da bude nešto u čemu ćete se dobro osećati.
instagram/patriciabaradic 

Zato smo rešili da vam olakšamo i da vas inspirišemo za odabir idealne haljine koja će vam ne samo biti prijatna, već ćete u njoj zračiti samopouzdanjem i odećati se poput kraljice.

S tim u vezi obratite pažnju na 3 pravila:

  • Prvo, obratite pažnju na dress code. Venčanja mogu imati različite nivoe formalnosti, kao što su crna kravata, formalno ili poluformalno. Pratite uputstva para koji se venčava ili se posavetujte sa organizatorom kako biste razumeli očekivanja u pogledu odeće. To će vam pomoći da se pravilno uklopite u atmosferu i ton događaja.
  • Drugo, razmotrite stil venčanja i lokaciju. Da li je venčanje na otvorenom ili u zatvorenom prostoru? Da li je ceremonija u crkvi, plaži ili nekom drugom ambijentu? Ovi faktori će vam pomoći da izaberete odgovarajuću haljinu. Na primer, za formalna venčanja u crkvi možete razmisliti o dugoj haljini ili elegantnom koktel modelu, dok za opuštenije venčanje na plaži možete izabrati nešto lagano i kratko.
  • Treće, razmotrite sopstveni stil i udobnost. Odaberite haljinu koja odražava vašu ličnost i u kojoj se osećate samouvereno. Veličina, kroj i boja haljine treba da odgovaraju vašem telu i da istaknu na najkepši način vaše najbolje atribute. Ne zaboravite da ćete tokom celog dana nositi haljinu, tako da je važno da vam bude udobno i da se u njoj osećate prijatno.
Haljina za venčanje treba da se bira u zavisnosti od lokacije i dress koda.
Shutterstock 

Stilovi koji uvek dobro izgledaju:

Cvetne maksi haljine

Satenske slip haljine pastelnih boja

Midi ili maksi haljine upečatljivih boja

Metalik haljine (pogotovo mini)

Korset haljine

Mini haljine sa balon rukavima

Haljine sa izrezima

Mala crna haljina

Crna haljina je pogodak za svečanosti.
instagram/ANNELAUREMAIS 

Mini crna haljina je uvek dobar izbor.
printscreen/instagram/jasminainbelgrade 

Haljina u crvenoj boji (pogotovo spuštenih naramenica)

Klasični print

Naravno, ovo su samo ideje koje vam mogu biti vodilje prilikom odabira toaleta, a mi smo prelistali Zarinu ponudu kako bismo pronašli najlepše modele koji se uklapaju u svaki budžet, i koji će vam stajati kao saliveni, nevezano za građu.

ZARA Ukoliko ste ovog leta gošća na venčanju, pogledate ovaj izbor haljina.

Bonus video:

Bela haljina je trend leta Tiktok/loriharvey