Kada ste pozvani kao gošća na venčanje, izbor haljine je važan deo priprema za taj poseban događaj. Međutim, odabir savršene toalete nekada nije lak, pogotovo kada su prodavnice preplavljene različitim modelima od kojih se ne zna koji je lepši. 

U odabiru haljine, u tom slučaju, mogu vam pomoći i najbolje obučene Francuskinje koje znaju tajnu dobrog stila i majstorke su da uz jednostavan pristup stajlingu i najbazičniji komad  učine da izgleda premium. Mi smo izdvojili 6 predloga od kojih će makar jedan ispuniti vaša očekivanja, ali svakako su fantastična inspiracija kada je u pitanju traganje za savršenom odavnom kombinacijom kada ste gost na nečijem venčanju.

1. Klasični printovi

Klasični stil ne mora da bude predvidljiv. Ova plavo-bela štampana haljina podseća na motiv koji se nalazi na porcelanskom tanjiru, a boja obezbeđuje da izgleda potpuno bezvremenski. Ovakvi printovi su uvek moderni, ali nećete pogrešiti ni sa klasičnim floralnim dezenima.

2. Jarke boje

Francuskinje su poznate po svom opuštenom stilu, čak i kada je reč o formalnim prilikama. Za letnja venčanja iskopirajte primer lepe Ane i odlučite se za jednostavnu ali efektnu haljinu u jednoj boji i dodajte aksesoare koji će podići look. 

3. Chic kompleti

Dobro odabrani odvojeni i usklađeni komadi takođe predstavljaju šik alternativu klasičnim outfitima za goste na venčanju. Čak i krop topovi mogu da funkcionišu i izgledaju posebno chic nošeni sa suknjama visokog struka.

4. Kombinezon

Kombinezoni se često zanemaruju kada je reč o odabirtu outfita za gošću na venčanju, ali ne i kada je reč o Francuskinjama. Sjajna alternativa su maksi haljini, a aksesoari daju luksuzan izgled.

5. Odelo

Sa dobrim odelom nikada nema greške. Birale one jarkih boja, ili neustralnih poput bež, braon i sive, budite sigurni da ćete dobiti statement look koji je em udoban em nestvarno chic.

6. Mala crna haljina

Mala crna haljina je uvek dobar pogodak za venčanje.
instagram/ANNELAUREMAIS 

Ništa vas neće tako spasiti u poslednjem trenutku kao što je mala crna haljina. Uz sandale u boji i visoku punđu poput Pammy updo bićete spremne očas posla i izgledati za čistu desetku. 

Važne smernice

Nevezano da li vam se dopadaju izdvojeni primeri Francuskinja, vaša haljina bi trebalo da bude elegantna, prikladna za priliku i istovremeno da vam pružiti udobnost tokom celog dana, ali je potrebno i da ispoštujete određene smernice.

Prvo, obratite pažnju na dress code. Venčanja mogu imati različite nivoe formalnosti, kao što su crna kravata, formalno ili poluformalno. Pratite uputstva para koji se venčava ili se posavetujte sa organizatorom kako biste razumeli očekivanja u pogledu odeće. To će vam pomoći da se pravilno uklopite u atmosferu i ton događaja.

Drugo, razmotrite stil venčanja i lokaciju. Da li je venčanje na otvorenom ili u zatvorenom prostoru? Da li je ceremonija u crkvi, plaži ili nekom drugom ambijentu? Ovi faktori će vam pomoći da izaberete odgovarajuću haljinu. Na primer, za formalna venčanja u crkvi možete razmisliti o dugoj haljini ili elegantnom koktel modelu, dok za opuštenije venčanje na plaži možete izabrati nešto lagano i kratko.

Takođe, razmotrite sopstveni stil i udobnost. Odaberite haljinu koja odražava vašu ličnost i u kojoj se osećate samouvereno. Veličina, kroj i boja haljine treba da odgovaraju vašem telu i da istaknu na najkepši način vaše najbolje atribute. Ne zaboravite da ćete tokom celog dana nositi haljinu, tako da je važno da vam bude udobno i da se u njoj osećate prijatno.

Konačno, ne zaboravite dodatke. Odabir odgovarajućih cipela, torbice i nakita dopunjava vaš look i dodaje poseban sjaj vašem izgledu. Uskladite boje i stilove sa haljinom, ali pripazite da ne preopteretite svoj izgled.

Bonus video:

NAJPOPULARNIJA SLIP HALJINA SADA SE MOŽE NAĆI U NOVOJ BOJI I BUDUĆE MLADE JE OBOŽAVAJU Tiktok/ehixsarah