Temperature možda jesu konačno prešle 30. podeok, ali to ne znači da je došao trenutak da farmerkama kažete zbogom. Postoji mnogo modela koji su idealni za toplo vreme, među kojima oversized jeans dominira, no, postavlja se pitanje, koja letnja obuća dobro izgleda sa njim?

Ukoliko se mučite sa izborom, dozvolite da vam pomognemo. Izdvojili smo 8 modela obuće koji će vam uvek biti "kec u rukavu" i siguran izbor da vaš summer outfite podignete na novi nivo.

1. Minimalističke sandale

Nevezano koji je model u pitanju, u ormaru svake trendseterke treba da se nađu jednostavne, minimalističke sandale. Da li je u pitanju sportski model, ili nešto elegantnija varijanta sa kaiščićima, samo je na vama, ali kojegod da izaberete, sa džinsom će izgledati sjajno.

2. Retro patike

Retro patike su i ovog leta u fokusu influnserki, a smenjuju se kako "daddy" modeli, tako i nešto elegantniji poput Adidas Gazelle.

3. Fisherman sandale

Povratak fisherman sandala pravo je iznenađenje na modnoj sceni, međutim, trendseterke su ih već prigrlile i uvrstile u svakodnevne look-ove. Ipak, definitivno najbolje izgledaju u komebinaciji sa oversized sandalama.

4. Satenske baletanke

Baletanke, pogotovo satenski modeli i dalje su na modnom radaru mnogih, a ova udobna obuća nadogradiće svako izdanje.

5. Japanke sa platformom

Japanke su takođe doživele svojih 5 minuta slave, pogotovo kožni modeli sa platformom, a sa farmerkama su pun pogodak.

6. Sandale sa kaiščićima i visokim potpeticama

Naravno, svaka trendseterka treba da ima i jedne klasične sandale sa kaiščićima sa visokom potpeticom koje su idealan izbor kada vam treba da brzo dnevni outfit podignete na novi nivo. 

7. Slingback sandale

Slingback je samo nastavak prethodnog predloga. Doduše, kod slingback varijanti možete izabrati i flats i sa visokom štiklom, ali je bitn da napomenemo da ravni modeli najbolje izgledaju sa farmerkama sa širokim nogavicama.

8. Letnje mokasine

I na kraju, ništa bez mokasina. Naravno, tokom leta birajte lagane modele od prevrnute kože u kojima će noga moći da vam diše, a ovaj model cipela idealan je za poslovne outfite kao sa naslovnice.

Bonus video:

Sandale sa dugačkim pertlama tiktok/@marthacov