Udobne i elegantne, slingback sa malom petom su ultimativni letnji "must-have". Niske, udobne i prelepe potpetice su odličan dodatak letnjim kombinacijama.

Dok čekamo da leto krene u punom zamahu, a prelepe letnje sandale stoje na policama, najčešće se odlučujemo za slingback i baletanke. U toj kategoriji posebnu pažnju privlače slingback sa kitten petom. Upravo je taj dodatak spojio klasičnu estetiku sa detaljem koji je jednako funkcionalan koliko i elegantan.

Slingback cipele za leto 2023
Claire Guillon / Camerapress / Profimedia 

Taj detalj ponovno dolazi do izražaja, već smo ga videli 2019. godine kada se Bottega Veneta fokusirala na njega, ali tada nije bio moderan.

Negde između trendi mokasina sa četvrtastim vrhom i čizama sa gumiranim đonom pojavile su se veoma elegantne cipele sa kitten petom.

Miu Miu cipele
Photoeventshd / Shutterstock Editorial / Profimedia 

U sezoni proleće/leto 2022., Miu Miu ih je doveo na modnu pistu i pružio nam vrlo revidiranu verziju penny loaferica sa niskom petom, kaišićem iza pete i oštrim vrhom. Tada je počela prava manija, spremna da diktira pravila nove retro elegancije, kreirane od prepoznatljivih modela u novom izdanju.

Tako su kitten slingback postale najšik cipele trenutka, jer retro detalj (niska i mala peta) ih pretvara u trendi komad koji oduševljava jednostavnošću. Njihova udobnost je takođe neosporna - nekoliko centimetara koje pružaju ne zahteva prevelike veštine za održavanje ravnoteže.

Nosive uz gotovo svu prolećnu i letnju garderobu, kitten cipele, kao i slični klasičniji modeli, mogu se nositi sa ili bez čarapa. Obucite ih uz farmerke u boji ili crne krojene pantalone ili otkrijte pravi šik u kombinacijama sa midi suknjama.