Za ovaj trend možda su glavni 'krivci' tih luksuz ili 'old money' groznica, ali jedno je sigurno: divne i tako nosive minimalističke sandale ove sezone trijumfiraju nad kičavim i upadljivim modelima.

Minimalizam 90-ih ne silazi s modnih pista, s jasnim pokazateljima da će na jesen biti poseban trend, a s druge strane društvene mreže i popularne serije veličaju tih luksuz.

S obzirom na to, bilo je i za očekivati da će sličan stil zahvatiti i trendove letnjih sandala. Neprestana stilska lekcija da je manje više potvrđena je i po pitanju obuće.

Iako su modeli sa izuzetno visokim platformama čest izbor leti, minimalističke sandale koje ne žele biti glavne zvezde izgleda, već savršeno upotpuniti svaki stajling, dolaze na prvo mesto ove sezone.

Pre nekoliko leta, uspešne dame iz Danske počele su neprestano nositi ove minimalističke sandale sa kaišićima. Uskoro su se pojavile i tangice koje se odlično uklapaju u ovaj trend, dokazujući da klasične japanke itekako imaju i elegantnu verziju.

Ove sezone sandale sa tankim klasičnim kaišićima, ali i one sa jednim kaišićem preko prstiju, obavezno sa nekoliko centimetara tanke pete, dolaze zajedno kako bi potvrdile važnost minimalističkih sandala.

Povratak ove obuće sa primesama devedesetih, koja doslovno blista tihim luksuzom, je zagarantovan, posebno ako uzmemo u obzir poglede modnih stručnjaka koji su se okupili u evropskim prestonicama, kao i modne piste brendova poput Dries Vana Noten, Elisabetta Franchi, Patbo ili Missonija.