Nova sezona donosi velike promene u garderobi, pa je vreme da tople zimske čizme zamenite lakšim modelima poput omiljenih mokasina.

Ovog proleća akcenat će biti na udobnosti, što je odlična vest jer će nam takva obuća omogućiti prijatne šetnje po toplijem prolećnom suncu. Posebno se ističu tri modela cipelakoje već imamo prilike da ih vidimo na svakom koraku, ali ujedno se opraštamo od tri modela ove sezone jer su zvanično van terena.

Baletanke umesto japanki

Šiljasti, okrugli ili četvrtasti vrh? Šta god da odaberete, trenutno ne možete pogrešiti ni sa jednim modelom baletanki! Ravne cipele se lako kombinuju sa bilo čim i pružaju elegantan dodir svakom izgledu. Ako više volite ležerniji stil, možete se odlučiti za modele sa duplim đonom ili kopčama, a posebno efektno izgledaju oni sa nitnama i metalik sjajem.

Baletanke se nose ovog proleća.
ROGER WONG/INSTARimages.com / INSTAR Images / Profimedia 

Ono što definitivno izlazi iz mode su japanke jer nisu u skladu sa najnovijim trendovima.

Mary Jane cipele za svečane prilike

Mary Jane je najmoderniji it komad koji trenutno možete imati u svom cipelarniku. Bilo da ih nosite na bosu nogu ili sa čarapicama, ove cipele sa klasičnim kaišem garantovaće elegantan izgled.

Mary Jane cipele.
Instagram 

Od sada dolaze i u neodoljivo cool dizajnu sa debelim ili pak mikro kaišićima i ukrasnim kopčama i cirkonima. Uz ovaj izbor lako ćete pronaći model koji vam odgovara, i nositi ih kao zamenu za klasične svečane cipele sa vezicama jer su trenutno u prodaji.

Umesto glomaznih patika birajte modele sa platformom

Patike će ovog proleća biti veliki hit i nezaobilazni deo kreiranja uličnog modnog stajlinga. Trenutni trendovi promovišu chunky modele sa zadebljanim đonom koji se dobro uklapaju u stil 70-ih sa širokim pantalonama i maksi haljinama. Ono što ćemo mnogo ređe viđati su glomazne sportske patike koje će ustupiti mesto ležernijim modelima sa duplim đonom.

Patike sa platformom.
MESSIGOAL / SplashNews.com / Splash / Profimedia Kendal Džener

Izvor: tportal.hr