Iako svako godišnje doba ima svoj najpopularniji model, pa je leto, na primer, uvek u znaku platnenih patika poput legendarnih starki, modni stručnjaci već su sigurni da će prepoznatljive Adidas Samba model patika će ovog proleća osvojiti gradske ulice.

Kao i mnoge trendseterke i ljubiteljke mode, ni Jasmina Šupeljak nije odolela Samba patikama brenda Adidas, koje poslednjih meseci ubedljivo nose titulu najpopularnijeg modela na modnoj sceni.

Jasmina Šupeljak nosi Samba Adidas patike.
Instagram 

Prepoznatljiv model patika, originalno dizajniranih za igranje malog fudbala. Tokom godina, Sambe su prošle kroz niz modifikacija svog oblika i dizajna, kako bi se prilagodile drugim sportovima i iteracijama fudbala. Tokom ere 90-ih, čiji modni izraz posebno dobija na popularnosti poslednjih sezona, skejterima su zapele za oko Samba patike, a našle su se i na modnim pistama.

Popularnost ovog modela retro patika vrtoglavo raste u poslednje vreme, a u prilog tome govore i brojke. Na osnovu podataka iz Google Trends-a, potražnja za Samba patikama je na vrhuncu.

Kako ih nositi? Uz oversize kožne jakne, kabanice, tople mantile, parke... U ovom slučaju je sve dozvoljeno, samo ne zaboravite da obuću prilagodite vremenskim uslovima. 

Ili poput Jasmine - plisirana mini suknja, oversized blejzer, džemper, a kao dodatke iskoristiti unihop čarape, kraće čarape sa printom, masivnu ogrlicu i bedž na blejzeru.

Ne zaboravite da ovaj jednostavan, cool, udoban i ležeran model patika sa trendi potezom uživa kultni status i već godinama je na modnoj sceni. Zato otvorite beleške i stavite Adidas Samba na svoju wish listu ukoliko ste u potrazi za novim modelom patika za proleće.