Ko bi rekao da će udobne radne čizme koje je dizajnirao doktor Klaus Martens 1945. godine postati vrhunski modni klasik koji decenijama odolevao svim modnim trendovima, a svoj vrhunac doživeo je tokom 90-ih. Sigurno ni u najluđoj mašti nije mogao da zamisli da će se njegov glomazni model cipela nositi uz lagane letnje haljine, šortseve, plisirane i midi suknje...

Combat čizme već neko vreme vladaju gradskim ulicama, a modni stručnjaci ih i ove sezone ističu kao must have. Naravno, high street brendovi, kao i poznate modne kuće, u svoje kolekcije uvrstile su modele sličnog dizajna.

Cool matinke vole i poznate modne kreatorke koje stvaraju trendove, poput sestara Hadid, Hejli Biber, Kendal Džener, Irine Šajk, Edison Rej, Kamile Morone, mlade muzičke senzacije Olivije Rodrigo...

Irina Šajk u martinkama.
Janet Mayer/Startraksphoto.com / INSTAR Images / Profimedia 

Ali ova prepoznatljiva obuća, koja donosi neodoljivu mladalačku atmosferu, zaista je fantastičan dodatak za prelazni period i prve dane jeseni. Legendarne čizme sa karakterističnim žutim šavovima daju svakom outfitu dobrodošlu dozu hladnoće i nonšalantnosti, što je savršeno i za jesenje kombinacije koje uključuju letnje komade poput haljina ili suknji.

Zato svoje omiljene letnje haljine i suknje nemojte odmah stavljati na dno garderobe, jer ih možete sjajno kombinovati sa neuništivim martinkama.