Sezona nošenja čizamica je pred nama, te je tako sada idealno vreme za upoznavanje s trendi modelima koje ćemo narednih meseci viđati i na našim ulicama. Na osnovu predloga vodećih dizajnerskih brendova, lako je zaključiti da se i ove sezone sve temelji na estetici Y2K, sa 'štikla' čizmama i srebrnim modelima kao glavnim protagonistima. Na isti način kaubojske čizme i dalje vode na listama trendova, a modeli bajkerske estetike važe zanajsvestranije.

Pogledajte u nastavku koji modeli će biti moderni ove jeseni i zime...

Stiletto čizme

Poput modela s početka milenija, čizme s tankom stiletto potpeticom pozicionirale su se kao veliki trend sezone. Brendovi kao što su Blumarine, Vivienne Westwood ili Balenciaga, na čelu s Demnom Gvasalijom, itekako su predani dizajniranju čizama s nostalgičnim prizvukom nultih godina.

anastasija ražnatović nosila je stiletto čizme
Instagram 

Kaubojke

Ukošena peta, šiljast vrh i vezeni detalji na sjajnoj ili brušenoj koži glavne su karakteristike kaubojki inspirisanih modom Divljeg zapada, a i ove sezone nalaze se na samom vrhu lista trendova za jesen.

ena luna nosi kaubojke
Instagram 

Čizme s platformom

Nakon uverljive vladavine sandala s platformom hladni meseci rezervisani su za njihove zatvorene verzije. Čizme, a posebne gležnjače, s dodatkom vrtoglavo visoke pete pozicionirale su se kao jedan od trendova koji ćemo narednih meseci posvuda viđati.

irina šajk je i prošle godine nosila čizme s platformom
I Veronesi /=\ / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Srebrne čizme

Nova sezona donosi različite stilove čizmica, a visoko na listi trendova biće metalizirani modeli. Margiela i Louis Vuitton samo su neke od dizajnerskih kuća koje su se odlučile za srebrne čizme na svojim aktualnim revijama - obuću koja svaki look podiže na novi nivo.

ove sezone biće aktuelne i srebrne čizme
Claire Guillon / Camerapress / Profimedia 

Combat čizme

Vrhunac popularnosti doživele su 90-ih godina, a s obzirom na to da su poslednjih sezona nostalgičarske tendencije uspele u potpunosti zavladati modnom industrijom, nimalo ne čudi višesezonska popularnost koju uživaju i 'borbene' čizme.