Udobnost je i dalje najvažniji zahtev koji obuća mora da ispunjava, barem kad se radi o onoj koja nam je potrebna za ispunjavanje dnevnih obaveza. 

Iako su se mnogi već uželeli cipela na štiklu, kao i prilika za doterivanje, ako ste i vi zaljubljenica u super udobnu ravnu obuću, onda će vas sigurno zanimati koje modele ove sezone treba imati u ormanu.

Modeli s ravnim đonom nisu samo udobni - već su i itekako cool, a to dokazuju i brojne kolekcije kako high street brendova, tako i poznatih dizajnera.

Evo kojih pet trendova su in, a koji su out ovoga leta:

1. In su baletanke, a out su chunky mokasine

Baletanke su se vratile u velikom stilu, a osim što su vrlo udobne, svakoj kombinaciji daju elegantan vibe jer na najbolji način ističe gracioznost i funkcionalnost. Među najpopularnijim modelima je onaj s potpisom Chanela, a slični modeli preplavili su radnje ove sezone. Nosite ih s farmerkama ravnih nogavica.

Baletanke su letnji hit.
A. Astes / Alamy / Alamy / Profimedia 

2. In su retro patike, a out 'ružne' patike

Ljubitelji klasičnih patika imaju razloga za radovanje jer je 'ružnim' patikama odzvonilo. Retro stil patika od brušene ili glatke kože, poput onih s rukometnih terena, ponovno su među najtraženijima, a nećete pogrešiti ako se npr. odlučite za model s bež đonom poput popularnog Adidasovog modela Gazele. Kombinujte ih s dugim cvetnim haljinama ili širokim pantalonama.

3. In su chunky sandale, a out modeli s isprepletenim kaišićima

Chunky sandale s platformom ili bez i velikim kaišićima izuzetno su udobni, a izgledaju vrlo efektno ukoliko ih spojite s farmerkama, dugim haljinama, mini suknjama... Ovaj model je sada potpuno istisnuo tzv sandale za pecanje, koje se odlikuju isprepletenim kožnim kaiševima.

4. In su zatvorene natikače, a out natikače sa šiljastim vrhom

Zatvorene natikače koje svojim izgledom podsećaju na klompe su ove sezone itekako poželjne i za izlaske. Spojite ih sa sakoima, haljinama od pletiva, lepršavim pantalonama... Za razliku od njih, natikače sa šiljastim vrhom odložite na neko vreme na dno ormara.

5. In su japanke, a out plastične/gumene natikače s jednim kaišem

Zahvaljujući poznatom brendu The Row, japanke s platformom su već bile popularne u proleće i leto 2021. godine, a taj trend se izgleda nastavlja i u ovoj godini. Kao i prošle godine, ravni modeli dolaze u crnoj, smeđoj i beloj boji. Reč je o efektnoj, ali vrlo praktičnoj obući! Prilikom kupovine pripazite pronađite modele sa mekom kožom ili spužvastim materijalom presvučenim kožom kako ne biste završili sa žuljevima i ranama.

Japanke sa platformomo su trendi ovog leta.
Instagram