Kaubojske čizme ponovo su u modi zahvaljujući Instagramu i kežual street style kombinacijama popularnih trendseterki. Ali za razliku od modela koji su se nekada nosili i po izgledu bili “iznošeni“ i stari, ovogodišnji modeli su mnogo uglađeniji i baš zbog toga ne mogu da se nose uz sve. Ako ih nosite uz komade koji se estetski ne slažu sa njima, može izgledati kao da ste se oblačili u mraku. Ili ako ih nosite sa još nekim smelim komadom u stilu Divljeg zapada, izgledaće kao da ste se rano spremili za Noć veštica.


KAKO IH NOSITI U STREET STYLE-U

Neko vreme sam ovaj trend posmatrala iz daleka i evo šta sam najviše viđala: kombinacije sa odelima za posao, uz lepršave haljine, džins. Ali postoji razlika između oblačenja kao za Nedelju mode i za realan život.

kako-nosimo-kaubojske-čizme-jesen-obuća-moda-inspiracija
Shutterstock 

kako-nosimo-kaubojske-čizme-jesen-obuća-moda-inspiracija
Shutterstock 

Ono što preporučujem: kombinujte ove čizme uz džins, midi i maksi haljine sa animal printom, teksas suknje i bermude, košulje-haljine.
Ono što ne preporučujem: kao što sam gore pomenula, nemojte ih kombinovati uz još neke vestern komade ili komade koji su u totalnoj suprotnosti sa estetikom ovih čizama.