Kada govorimo o vintidž garderobi i oblačenju, inspiracija iz famoznog njujorškog kluba “Studio 54“ nikada neće izbledeti. Ali izvan tog sjaja i glamura postoje neki komadi koji baš nikada neće izaći iz mode – lepota klasičnog oblačenja koji je ostao konstanta u trendovima koji se stalno menjaju. Magija klasične, bezvremenske odeće, bez obzira koliko ona bila vintidž, jeste ta što je možete lako “oživeti“ uz pomoć trenutnih komada iz vašeg garderobera.

Čini se da cikličnost mode nije bila nikad izraženija. Sve je više fanova vintidž komada i garderobe, a više ne možemo ni da “pohvatamo“ trendove koji se vraćaju iz 60ih, do 90ih i početka 2000ih. Ali to i nije toliko loše, šta više odlično je. Lično sam pristalica takvog oblačenja, te mi pozajmljivanje starih stvari iz garderobera svojih roditelja i lutanja po vintidž prodavnicama nije strano.
A sve je lakše kada nam je na društvenim mrežama dostupan ogroman broj stranica koje postavljaju baš ovakve stvari, te vas uvek mogu inspirisati da oživite neki stari komad i date mu drugu šansu. Evo nekih od mojih omiljenih stajlinga koje rado i često “kopiram“ od modnih ikona koje su svojim stilovima zauvek obeležile određene dekade.

Princeza Dajana

Selma Hajek

Kameron Dijaz

Anđelina Džoli

Bjanka Džeger

 Mišel Fajfer 

Ana Karina

Monika Beluči i Đani Versaće

 Sofija Loren


Džeki O