Kada govorimo o tipu patika koje najviše osveže i na neki način pokrenu vaš autfit, to su bez sumnje, bele patike. Međutim, one su i najosetljivije za održavanje, jer samo besprekorno čiste patike doprinose dobrom izgledu, slozićete se? Ova igra se zove odrzavanje, a mi smo majstori u njoj!

Otišle smo do lokalnog obućara da ga pitamo za mišljenje, kako bismo bile sigurne da se poklapa sa našim modelom održavnja. "Ja mrzim bele patike, naročito platnene!“, kaže nam stariji gospodin koji svoju radnju vodi već 30 godina. Njega često konsultuju kada treba da „vaskrsne“ bele patike kojima niko drugi ne moze da pomogne. On nas podseća na poznati, stari savet da se patike operu u veš mašini, što je često pogubno po njih. Zato evo nekih korisnih saveta:

Ne perite i sušite patike u mašini

"Ljudi ubacuju skupe, brendirane patike u mašinu, i onda mi ih uplakani donose potpuno izdeformisane“ Pranje u mašini možete praktikovati za manje osetljive, platnene ili tako nešto. On upozorava da markirane patike nikako ne treba tretirati na taj način. "Nikada ne perite patike u mašini ako su kožne i porilično koštaju!“

Uprljane? Obrišite ih

Dok je pranje u mašini preporučljivo samo za manje luksuzne patike, kada se radi o skupljim, to potpuno izbegnite metodom stalne inspekcije i redovnim održavanjem. Glavni cilj je da ih posle svakog nošenja brišete i održavate belim. "Čistite ih vlažnim maramicama posle svakog nošenja“, savetuje nas naš clean guru.

Kako očistiti velike mrlje?

Ukoliko se dogodi da se vaše patike mnogo isprljaju, onda treba da potražite profesionalnu pomoć. Ako ima fleka na patikama, prvo operite njih pomoću sredstva za čišćenje koje nanesete na staru četkicu za zube, a zatim istom očistite cele patike kako se boja ne bi kasnije razlikovala. Kada ih očistite, ostavite ih da se prirodno osuše, nikako u mašini za sušenje!

*Ekstra tip: Pasta za zube odlično je rešenje za čišćenje đona. I ovog puta koristite staru četkicu za zube.

Slika pre
Wanted Slika pre

Slika posle
Wanted Slika posle

Nosite čarape

Iako vam mozda zvuči suludo, nije nam teško da ovo kazemo naglas i ponovimo više puta. Nosite patike na čarape. Sa letnjim trendovima kada su različiti modeli čarapa u modi, vreme je da investirate u pakovanje novih čarapa, ili poradite na novom stilu čarapa za ovu sezonu. Čarape će održavati vaše patike novim i belim. Naš clean guru je video patike u svakojakim izdanjima i stanjima. "Ponekad su mrlje od znoja bile najteže za skidanje.“ Imajte ovo na umu kad sledeći put budete obuvale patike bez čarapa.