70-ih godina prošlog veka klompe su bile apsolutni hit, a njihova popularnost protegla se i na dobar deo 80-ih da bi zatim pale u zaborav.

Za njihov povratak na modnu scenu ove godine zaslužne su pre svega luksuzne dizajnerske kuće koje su ih redom uključile u svoje kolekcije za toplije dane, a sve više slavnih dama pokazuje im modnu naklonost.

Glumica Dženifer Garner i ćerka vlasnika Zare samo su neke od poznatih dama koje im ove sezone nisu odolele, a sada im se pridružila i slavna Francuskinja, glumica Marion Kotijar.

marion kotijar u kanu
Defrance / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Jedno od mnogobrojnih izdanja u Kanu, 45- godišnja glumica zaokružila je visokim belim klompama s potpisom dizajnerke Stele Mekartni.

Uz njih nosila je cvetnu kaftan haljinu u retro stilu, a njene bele sunčane naočare, poput klompi, potpisuje ćerka frontmena "Beatlesa".

U prvim mesecima aktualne godine, modni sajt Lyst pisao je kako su pretrage modnih kupaca za klompama, u odnosu na isto vreme prethodne godine, porasle za 124 posto, a ovaj pozitivan trend nastavio se i u narednim mesecima.

Klompe od drveta i kože sa nitnama
Zara.com 

Inače, Marion je veliku pažnju u Kanu privukla Chanel kreacijom na kojoj su radile tri šnajderke preko 300 sati. Kako izgleda haljina o kojoj ovih dana svi pričaju, pogledajte u galeriji u nastavku teksta:

ŮPtertainment / ddp USA / Profimedia, LAURENT LAURENT VU / Sipa Press / Profimedia Marion Kotijar