Kada smo sanjali o ciljevima za 2024. nismo izostavili ni važnost stilskih rezolucija. A ove godine, na vrhu naše liste je reorganizacija garderobe tako da bolje funkcioniše za naše potrebe - nadahnjujući našu ljubav prema modi, olakšavajući smišljanje outfita ujutru i odražavajući naše jedinstveno ja i stilove.

Ako ste zapali u stilsku kolotečinu i hvatate sebe da svakog jutra stojite ispred ormara i osećate se preopterećeno svaki put kada otvorite fioke, onda je vreme za reorganizaciju svog garderobera. Na kraju krajeva, strah od kombinovanja odevnih predmeta definitivno nije vibracija koju tražimo. Nastavite da čitate za osam saveta koje uvek stilizovane žene koriste koji će vam pomoći da preuredite svoju garderobu tako da možete ponovo da prihvatite modu kao kreativni izlaz i da se osećate zaista uzbuđeno kada ujutru birate svoj outfit za taj dan.

Menjajte raspored u ormanu s dolaskom nove sezone

Vansezonski komadi u ormanu su jednostavan način da odmah ubijete svoje raspoloženje za stilizovanjem. Ove godine se obavezujemo na sezonsku zamenu odeće: čuvamo vansezonske artikle tamo gde više nisu vidljivi i u fokus stavljamo komade koje ćemo nositi tokom aktuelne sezone. Stavljanje sezonskih komada ispred će dati inspiraciju vašim outfitima, a takođe će vam dati mentalni odmor od odeće kada se sezona završi. Pažljivo odložite komade odeće u torbe za odlaganje i spakujte ih u prostor za odlaganje, rezervni orman ili ispod kreveta.

Selekcija garderobe

Volimo odeću, ali ponekad je posedovanje previše odeće zapravo loša stvar. Kada vaša garderoba postane pretrpana, ona postaje izvor haosa. Potrebno je više vremena za pregled onoga što posedujete, kao i samo slaganje tih odevnih predmeta. Osim toga, u čemu je stvar imati toliko odeće koju nemate priliku da nosite?

3 znaka koja važe za najneurednije
Shutterstock 

Oslobodite svojorman tako što ćete izabrati stvari koje zaista, zaista volite (i zapravo nosite!) i donirajte ili prodajte ostalo.

Prigrlite capsule wardrobe

Znate da verujemo i podstičemo izgradnju capsule garderobe. U slučaju da vam je potrebno osveženje, capsule wardrobe se sastoji od osnovnih delova koji se mogu kombinovati za beskrajno stilizovane outfite. Sve je u prihvatanju kvaliteta u odnosu na količinu i davanju prioriteta stvarima koje volite i koje želite da nosite iznova i iznova.

Pilikom šopinga dajte prednost raznovrsnosti i bezvremenosti.

Organizujte

Uredan orman ili komoda mogu učiniti biranje outfita ujutru mnogo lakšim - a takođe može učiniti iskustvo katarzičnijim. Uzimanje komada sa uredno naslaganih gomila i vešalica sa strateškim bojama je mnogo inspirativnije od izvlačenja zgužvane odeće iz prenatrpanog ormana.

Smislite sistem organizovanja garderobe koji radi za vas. Možete dodati police u svoj ormar, organizovati komade po bojama, grupisati ih prema kategorijama, itd. Šta god da odlučite, budite oprezni u održavanju reda tokom cele godine. Razmislite o tome da odvojite nekoliko minuta svake nedelje pre nego što počne radna nedelja da sredite, ispravite i pripremite svoju odeću za sledeću nedelju.

Zaboravite na brzu modu

Brza moda dolazi sa svojom listom nedostataka. Ali možda je jedan od najuočljivijih nedostataka koliko haotično i neinspirativno može učiniti vašu garderobu. Kupovina komada koji su jeftini (i po ceni i po izgledu), bez kvaliteta je navika koju želimo da ostavimo u prošlosti. Umesto toga, posežemo za kvalitetnim komadima koji će zadržati našu pažnju dugi niz godina.

Kupujte samo stvari koje ćete zaista nositi

Pre nego što pribegnete kupovini stvari koje odgovaraju svakom trendu, zapitajte se: Da li ću zaista nositi ovo? Nemojte nas pogrešno shvatiti, volimo da isprobavamo nove stilove! Ali takođe je važno da dobro razumete za čim ćete stalno posezati u odnosu na ono što će skupljati prašinu u zadnjem delu vašeg ormana.

8 navika žena koje su uvek moderno stilizovane
instagram / erinoffduty 

Kupovina komada jednostavno zato što osećate da morate da ostanete u trendu je brz način da preplavite svoju garderobu i učinite je manje praktičnom. Strateški odaberite trendove u koje želite da investirate tako što ćete proceniti koliko je verovatno da ćete ih pratiti.

Prilagodite svoju garderobu svom životnom stilu

Učinite da vaša garderoba zaista radi za vas tako što ćete je prilagoditi vašem jedinstvenom životnom stilu. Da li radite od kuće? Onda su upadljivi topovi i dodaci za kosu vaš džoker za ostavljanje utiska preko Zoom-a. Da li radite u kancelariji? Ako je tako, uverite se da imate sve osnovne, praktične kancelarijske potrepštine koje će vam poslužiti i na putu do posla i na radnom mestu.

Procenite koji ključni delovi vam nedostaju

Mala crna haljina, par farmerki koji apsolutno obožavate, bela košulja, strukturirana jakna—postoje neki odevni predmeti koje jednostavno morate da imate. Uradite procenu svog ormara i shvatite koji ključni delovi vam nedostaju. Zatim obavite kupovinu da biste popunili praznine. Posedovanje solidnog asortimana osnovnih komada garderobe učiniće oblačenje za svaku priliku mnogo lakšim.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Maison Margiela mary jane cipele TikTok/zigs_mom


Izvor: Wanted V.P.