Među brojnim nijansama plave koje su se mogle videti u modnim kolekcijama za predstojeću sezonu, najviše se izdvojila suptilna i elegantna ledeno plava. Mnogi modni stručnjaci smatraju da bi ledeno plava mogla da bude najpoželjnija boja u 2024. godini, što je veoma dobra vest s obzirom da je to jedna od retkih nijansi koja pristaje gotovo svima, bez obzira na ton kože i boju kose.

ledeno plava boja
Rick Gold / Capital pictures / Profimedia 

Fendi je u svojoj kolekciji jesen/zima 2023. predstavio neodoljive, uske pletene komade ledeno plave boje, a ista nijansa se istakla na kaskadnim satenskim haljinama sa Loeweovim potpisom. Khaite, Sandy Liang i Filippa K. samo su neki od luksuznih brendova koji su se pridružili ovom trendu, a vredi pomenuti i nekoliko „ledenih“ lookova na crvenom tepihu, pre svega onaj u kome je prošetala Hejli Biber.

Ova suptilna, nežna nijansa odiše zimskim vibracijama i raznovrsna je kao i svaka neutralna boja u vašoj garderobi. Takođe je vredno napomenuti da se ledeno plava sjajno vraća u svet šminke. Naime, omiljena platforma za inspiraciju Pinterest objavila je da će "Blue beauty" biti jedan od vodećih trendova za 2024. Gen Z će ponovo biti inspirisan 90-im i 2010-im i doživeće veliki povratak - plava senka za oči. Osim toga, TikTok ovih dana bruji o Diorovom sjaju za usne u, ni manje ni više nego, ledeno plavoj nijansi.

MASSIMO DUTTI, dior Komadi u ledeno plavoj boji

 Bonus video

KAKO SE NOSI ŠAL NA MODERAN NAČIN: Za dve sekunde možete da napravite i toplu kapuljaču  Tiktok/sweastyle

Izvor: Fashion hr/ Wanted A.N.