Najveća predrasuda u modnoj industriji jeste da nam treba mnogo novca da bismo dobro izgledali. Da to apsolutno nije tačno dokazuje i Maša Memedović, ćerka novinara Jovana Memedovića, koja je od oca nasledila je ljubav prema prirodi i njenom očuvanju.

Maša Memedović kupila sako za 400 dinara.
Instagram 

Poslednjih nekoliko godina, second hand prodavnice postale su sve popularnija odredišta kad svom ormaru želimo dodati neki novi komad. Tome je zasigurno pridoneo trend sve većeg osveštavanja o zaštiti okoline, zasićenje brzom modom i prolaznim trendovima

Maša svoj doprinos očuvanju prirode daje na taj način što garderobu često kupuje u radnjama polovne garderobem a nedavno je od starog ćebeta napravila kaput.

Kako je Maša Memedović od ćebeta napravila kaput Instagram/masamemedovic

Nedavno je ponela odelo koje je kupila za svega 1.000 dinara, a sada se svojim pratiocima pohvalila novim "ulovom" iz "second hand" prodavnice.

"Danas sam kupila YSL sako za 400din! Hvala tom gospodinu koji je bacio svoj stari sako, u dobrim je rukama završio! U koji god second hand uletim, uvek nešto iskopam, ovog puta par sakoa koje ću malo suziti, kožne pantalone", napisala je Maša, a mnogi su joj poručili da je prava srećnica.

Iako je suludo očekivati da će brza moda tek tako nestati, možemo se na primeru Maše Memedović zapitati o svojim navikama i uveriti se da i uz malo novca možemo imati savršen stil, a da pritom brinemo o prirodi i njenom očuvanju. Iako je teško da očekuje da moda trenutno bude održiva, u najmanju ruku, mi je možemo učiniti održivijom svojim zelenijim postupcima.

pritnscreen/instagram Maša Memedović