Ove zime svuda viđamo farmerke sa širim, lepršavim nogavicama, od modnih kombinacija koje vladaju uličnim stilom do modnih predloga popularnih influensera. Blago lepršave pantalone su neupitan modni hit i neizostavan su deo garderobe generacije Z. Ipak, ovaj tip pantalona pristaje svima, bez obzira na godine, samo treba znati dobro ih kombinovati.

Nakon što ste pronašli savršen i laskav model farmerki širokih nogavica, kod kuće vas čeka novi izazov: koje cipele izabrati uz ovaj model pantalona?

Naime, ovaj model pantalona ne pristaje podjednako dobro uz svaku cipelu. Omiljeni modeli, poput patika i čelsi čizama u ovom slučaju nisu dobar izbor, ali ova tri modela odlično idu uz trendi farmerke širokih nogavica.

Čizme sa debelim đonom

Farmerke širokih nogavica dolaze u nekoliko varijanti, a kada je reč o skraćenoj varijanti koja se završava u visini zglobova, najbolji izbor su udobne, a glomazne čizme sa trendi duplim đonom. Ovaj model cipela je uzak i prijanja uz nogu i čini lep stilski dodatak širim i kraćim nogavicama.

Čizme sa debelim đonom.
Rachpoot / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Gležnjače

Dugačke farmerke širokih nogavica koje sežu do poda mogu imati nedostatak što izgledaju pomalo zbijeno. Modni profesionalci to sprečavaju odabirom pravih cipela sa potpeticom. Gležnjače su odličan izbor jer farmerkama daju visinu koja im je potrebna, a istovremeno izgledaju elegantno i ženstveno.

Gležnjače.
www.fashionpps.com / Avalon / Profimedia 

Pored toga, čine stopalo tanjim i savršeno dopunjuju pantalone širokih nogavica. Modeli sa širokom potpeticom su odličan izbor jer kombinuju udobnost i šik izgled i nude opciju za svakodnevno nošenje.

Gležnjače i farmerke širokih nogavica.
Mario Mitsis / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Čizme-čarape

Pantalone sa širokim lepršavim nogavicama dolaze i u varijanti sa prorezom koji daje bolji pogled na cipelu i tako je stavlja u prvi plan. U ovom slučaju, modni profesionalci se oslanjaju na trendovsku cipelu koja kombinuje visinu i usku bazu - čizme čarape. Poseban detalj koji izdvaja ovaj model gležnjača je elastičan, mekan materijal koji se obavija oko stopala i gležnja kao čarapa. Ovo stvara besprekoran prelaz između cipela i pantalona, a modni profesionalci vole ovaj izgled.