Nemaju sve žene dugačke i vitke noge, ali to nije uopšte nije ni važno! Na sreću, moda je toliko raznolika da s nekoliko jednostavnih trikova možeš (barem vizualno) produžiti noge. Kako? Uz ove proverene savete za stilizovanje...

1. Nosi dugačke pantalone

Modeli sa skraćenim nogavicama čine noge vitkijima jer se fokusiraju na najuži deo, odnosno gležnjeve, ali i vizualno "skraćuju" nogu što u ovom slučaju nije dobro. Kao rezultat, čak i duge noge izgledaju skraćeno, a kratke još kraće. Dugačke pantalone, s druge strane, izdužuju siluetu. Mogu biti čak i mrvicu predugačke, jer u tom slučaju izduživanju možeš pridoneti i štiklama.

dugačke pantalone su pravi izbor da noge izgledaju duže
Instagram 

2. Nosi kratke suknje

Kod kratkih suknji i haljina važi sledeće: mini verzije optički produžuju noge. S druge strane, midi suknje nas čine još manjima, a noge kraćima. Dakle, ili mini ili maksi suknja do poda. Ništa između ne dolazi u obzir.

mini suknje idealne su ako želite da noge izgledaju duže
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

3. Nosi pantalone s visokim strukom

Modeli s visokim strukom, ali i suknje s visokim strukom automatski optički produžuju noge.

pantalone s visokim strukom vizuelno izdužuju noge
Instagram 

4. Nosi salonke s visokom petom

Cipele takođe pomažu: salonke s visokom petom takođe optički produžuju stopala pa time i noge. Optimalna kombinacija je s predugačkim pantalonama. Savet: kad cipele i pantalone imaju istu boju, „efekt produženja“ je još jači.

salonke čine noge da izgledaju duže
Instagram 

5. Nosi cipele s debelim đonom

Cipele s debelim đonom, takozvane platforma cipele, dočaraće nekoliko cantimetara više i tako produžiti kratke noge. Bez brige, to ne moraju uvek biti cipele na visoku petu! Postoje i patike i klasične cipele s debelim đonom.

cipele s debelim đonom izdužuju noge
Instagram