DETALJI NA KOJE MORATE OBRATITI PAŽNJU KADA NOSITE KARNERE: Trend koji će automatski privući sve poglede

Garderoba sa karnerima je idealna za leto, a u nastavku donosimo nekoliko ključnih saveta za njihovo nošenje.

ATA Images/Antonio Ahel 

Nema jednostavnijeg načina da svojoj odevnoj kombinaciji dodate dašak razigranosti i girly vajba nego da odaberete efektan komad s karnerima.

Bez obzira na to da li nosite bluzu jednim upečatljivim karnerom ili s više njih koji padaju niz rukave, ovaj detalj je ne preterano suptilan, ali svakako ne previše napadan način da skrenete pažnju na sebe i izgledate elegantno. Karneri razbijaju dosadu čak i jednobojnih odevnih varijanti, ženstveni su, zabavni i pružaju mnogo mogućnosti da ostavite sjajan utisak.

Kao i svaki trend koji privlači poglede, s karnerima bi valjalo da budemo oprezne i da se pridržavamo nekih pravila, a ovo su najvažnija.

1. Mislite na balans

Karneri bi mogli da učine da stil izgleda pomalo detinjasto i neozbiljno, zbog čega je uvek dobra ideja kombinovati ih s komadima koji su sasvim suprotni. Nosite otkačenu bluzu s karnerima i animal printom? Kombinujte je s najjednostavnijim mogućim farmerkama! Imate lepršavu suknju s karnerima? Dodajte joj vintidž majicu bez aplikacija!

vog vilijams u crvenoj haljini sa karnerima
Beretta/Sims / Shutterstock Editorial / Profimedia 

 2. Nosite samo decentan nakit

Karneri su dovoljni napadni da mogu da zamene aksesoare, pa ako birate da nosite nakit, potrudite se da on bude suptilniji umereniji ― alke srednje veličine i tanak lančić sasvim su dovoljni.

3. Pazite da ne raširite vizuelno figuru

Ako nosite bluzu karnerima, potrudite se da donji deo odeće bude uži, a ukoliko karneri krase suknju neka gornji deo bude uz telo. Iako pružaju lepršavost, previše širokih detalja i krojeva moglo bi da učinite da izgledate krupnije, pa uvek mislite na taj odnos komada.

jelena karleusa, paparaco
ATA Images/Antonio Ahel 

4. Držite se jednostavnosti

Ukoliko nemate mnogo samopouzdanja kada je kombinovanje odeće i nošenje tako upečatljivih trendova u pitanju, neka sve bude najprostije moguće! Neutralni komadi bez previše izreza, ravno kroja, neupadljivih boja i dezena svakako će izgledati lepo uz pomoć karnera, a učiniće da se osećate prijatno umesto kao da cela prostorija gleda samo u vas.

5. Nosite karnere tamo gde se ne očekuju

Pored klasičnih komada s karnerima na sredini bluze, na rubu ili rukavima, postoje i neobične varijante s ovim detaljima tamo gde ih inače ne viđamo. One su interesantan odgovor na popularan trend i učiniće stil zanimljvim, pa slobodno izaberite pantalone s karnerima na nogavicama ili košulju ukrašenu karnerima na leđima.

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši