Pletene torbe su letnji klasik koji uvek vredi imati u ormanu, a čini se da je zahvaljujući usponu „boho šik” estetike ponuda ovakvih modela veća i raznovrsnija nego ikada. Gotovo da nema dizajnerskog brenda koji nije predstavio verziju neke od svojih "it" torbi od pruća ili rafije, a high street ponuda, naravno, vrvi od "duplikata" istih. U kategoriji pristupačnih brendova svakako se izdvaja Mango, koji je poslednjih meseci predstavio niz pletenih modela različitih veličina i stilova.

Još u aprilu, Mango je predstavio model inspirisan torbom Miu Miu Wander Wicker, koja je odmah postala veliki hit među obožavateljima brenda. U njihovoj najnovijoj kolekciji uočili smo i model za koji predviđamo da će postati bestseler – veliki slamnati ceger sa drškom i rubom od imitacije kože.

mango pletena torba
MANGO 

Ovaj „oversized” model je napravljen od prirodne slame, a osim što izgleda veoma stilski, osvojio nas je i svojom praktičnošću. Naime, lako možemo da zamislimo kako u ovaj šik ceger spremamo sve što nam je potrebno za plažu - od peškira preko kozmetike do suve odeće. Takođe, zahvaljujući njegovom elegantnom, klasičnom dizajnu, rado bismo poneli ovaj model u šetnju gradom ili na ručak ili čak na posao.

Torba se svakako izdvojila čak i po prihvatljivoj ceni od 7.990 dinara, a svojim dizajnom podsetila je na popularni model Alaia Khaima, koji savršeno oličava bezvremenski pariski šik. Takođe, vredi napomenuti da COS ima veoma sličan model – nešto je kvalitetniji od Mango cegera (porub i ručke su od prave kože), a cena mu je 150 evra.

Bonus video

Dizajnerska YSL torba od 75e TikTok/bryanmundjr

Izvor: Fashion.hr/ Wanted A.N.