Najbolji srpski teniser Novak Đoković ostvario je još jednu pobedu u Torinu savladavši Stefanosa Cicipasa u meču prvog kola Završnog mastersa. Naravno, čitav svet bio je prikovan za ekrane, i navijao za našeg tenisera, a iz publike ga je borila, niko drugi, do supruga Jelena Đoković

Ona je, očekivano, ogromnu pažnju privukla i svojim stajlingom, koji je ponovo bio na visini modnog zadatka, ali i detaljem kojim je upotpunila odevnu kombinaciju.

Naime, belu bluzu sa rol kragnom uparila je sa hot pink pantalonama sa visokim strukom koje su glavni trend sezone, dok je od aksesoara nosila elegantni sat, decentnu zlatnu ogrlicu i crveni končić oko ruke što je oduševilo mnoge, a pogotovo Srbe koji nisu propustili da to prokomentarišu.  

Detalj koji štiti od uroka u našoj zemlji najčešće se može videti kod beba, ali ovaj običaj vekovima se praktikuje i u drugim religijama, pa i u budizmu, hinduizmu, judaizmu. Veruje se da pojačava moć molitve i doprinosi duhovnom uzdizanju.

U Srbiji crveni končić tradicionalno prati verovanje da je zaštita od uroka, piše opanak.rs. Poreklo ovog verovanja najverovatnije leži u činjenici da su naši stari lečili bolna mesta tako što bi ih utoplili vunom. Od jednostavnih končića koje su unucima vezivale bake do modernih verzija – sve je u opticaju. Danas se prodaju čak i u zlatarama. Nekada se kombinuju sa najrazličitijim privescima od plemenitih metala i predstavljaju svojevrstan nakit.

No, ovo nije prvi put da Jelenu viđamo sa tradicionalnim aksesoarima. Ona je u više navrata viđena sa brojanicama koje i za nju i za Novaka imaju posebno značenje. 

jelena đoković nosi i drvene brojanice.
Kena Betancur / AFP / Profimedia 

Naime, mnogi veruju da drvo ima pozitivnu energiju, pa tako i nakit napravljen od njega donosi sreću i blagostanje osobi koja ih nosi.

Ogrlice i narukvice od drveta koje su bile u trendu sedamdesetih godina propšlog veka, ponovo su popularne, a najviše ih nose upravo osobe kao što je Jelena - one koje žele da budu u kontaktu sa prirodom.

Jelena Đoković često nosi tradicionalne aksesoare.
Kena Betancur / AFP / Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!